Thorn

Koti-ikoni Thorn.no
Fordeler og ulemper
+ Lån helt opptil 100 000 kr kan innfris uten kostnader + God kundestøtte + Avdragsfrie måneder tilgjengelig
- Maks lånebeløp kun 100 000 kr - Ingen egen app - Etableringsgebyr på 2,8%
Låneeksempel:
Gå til nettstedet »
(Åpnes i en ny fane)
Annonselenke
Långivere
Virksomhet: Thorn Norge Finans AS Opprinnelsesland: Norge Virksomheten startet opp: 1970

Dette lånet kan du ta opp hos Thorn

Hos Thorn kan du ta opp et forbrukslån uten sikkerhet på mellom 10 000 kr og 100 000 kr. Lånproduktet har fått navnet PrivatLån Pluss. Den årlige, nominelle renten for dette lånet er på mellom 9,48 % og 21,60 %. Du kan søke om å ta opp et slikt lån direkte gjennom selskapets nettside.

Du må være fylt 25 år, og ikke ha noen betalingsanmerkninger for å få innvilget din søknad.

Lånet har en valgfri tilbakebetalingstid på mellom 12 og 60 måneder, altså mellom 1 og 5 år. Termingebyret på 19 kr er ikke avskrekkende, men et etableringsgebyr på 2,8% av lånesummen er å anse som ganske stort.

Thorn byr ikke på rentefrie måneder for sine låntakere. Derimot kan du velge avdragsfrie måneder, altså ta en pause med tilbakebetalingen i perioder der du kan behøve dette. På den måten er dette et ganske fleksibelt lån.

Thorn sammenlignet med konkurrentene

Thorn er en meget veletablert långiver i det norske markedet. Helt siden 1970 har selskapet tilbudt forbrukslån for norske kunder.

Vi har dermed med en veldig veletablert aktør å gjøre. Dette kan gi en ekstra sikkerhetsfølelse hos låntakeren.

Thorn har god kundestøtte, som er tilgjengelig hver dag bortsett fra søndag. Du kan ta kontakt på telefon, chat eller e-post. Også nettsiden er svært informativ. Her har Thorn et konkurransefortrinn i forhold til andre långivere som ikke er like åpne og enkle å ta kontakt med.

Det er også kjekt at man kan ta pause fra å betale tilbake lånet sitt med avdragsfrie måneder. Bare vær obs på at renten vil løpe også når du har en avdragsfri måned. En annen fordel med å låne hos Thorn er at du har mulighet til å betale tilbake hele lånet – uten utgifter – selv om du låner opptil 100 000 kr. I henhold til norsk lov kan man alltid innfri lån opptil 50 000 kr uten at det koster noe. Hos Thorn har de altså doblet denne grensen.

Et minus med Thorn i forhold til andre långivere er at etableringsgebyret på 2,8% er å anse som dyrt. Her må du altså betale mer enn hos mange andre selskaper bare for å ta opp lån.

Sammenligning av gjennomsnittlige rentesatser. Merk at diagrammet ikke inneholder noen opplysninger om eventuelle tilleggskostnader.

Slik søker du om lån hos Thorn

Hele søknadsprosessen hos Thorn gjennomføres via selskapets nettside. Først velger du ønsket lånesum og tilbakebetalingstid i selskapets lånekalkulator. Du vil også få et overslag om hva slags renter og månedlige kostnader du kan vente deg.

Deretter fyller du ut et kort skjema med din personinfo.

Thorn vil nå behandle din søknad. I løpet av selskapets åpningstid vil du vanligvis få svar i løpet av en times tid.

Hvis du får innvilget søknaden din, vil Thorn utstede en låneavtale. Den signerer du ved bruk av BankID. Deretter overføres den avtalte lånesummen til din bankkonto.

Her skal du være obs på at du må lese gjennom låneavtalen grundig før du godtar den. Dette er et punkt hvor det aldri lønner seg å ha hastverk. Det er i låneavtalen at det står hva slags rente du forplikter deg til å betale. Tilbudet som du fikk oppgitt tidligere, idet du gjennomførte søknaden, er kun et estimat. Den gjeldende renten er den som oppgis i låneavtalen. Sørg for at du skjønner akkurat hvor mye du må betale tilbake før du altså signerer, og godtar vilkårene.

Gå til nettstedet
Annonselenke

Dette sier kundene om Thorn

Nedenfor finner du ekte erfaringer og vurderinger fra faktiske kunder. De har blitt samlet inn fra nettfora og andre kilder.

Anførselstegn Dyrt lån

Ugh, dyrt lån! Rente fra 9,48%??? Nope!

Omdømme Karoline, Financer.com

Anførselstegn Kort nedbetalingstid

Det er ganske kort nedbetalingstid, men det fungerer på minre lån

Omdømme Eple12, Kredittesten.no

Thorn er en veletablert aktør

Thorn har operert i det norske markedet helt siden 1970. I løpet av den tiden har selskapet etablert seg som en leder hva gjelder både utleie av hvitevarer og elektronikk, foruten forbrukslån. Selskapet eies nå av det danske selskapet L’EASY. Thorn står i tillegg bak en rekke andre låneselskaper på nettet, som for eksempel Modus Finans og Klikklån.

Thorn har vært i medienes søkelys i løpet av de siste årene. Det skyldes blant annet at selskapets lån har blitt beskyldt for å være i overkant dyre, og at enkelte renter som oppgis i reklamen rett og slett ikke er tilgjengelig. Samtidig hører det med at Thorn er et selskap som går veldig godt, noe som også fremkommer i medienes omtaler.

Thorn i et nøtteskall

Thorn er et veldig solid og veletablert selskap innenfor privatfinansiering. Du vil ikke finne et merkenavn med større fartstid i Norge enn dette. Mange låntakere vil føle at dette byr på betydelig grad av sikkerhet, sammenlignet med nyere, mindre veletablerte aktører.

Lånet som tilbys er på mellom 10 000 kr og 100 000 kr. Det er et ganske så bredt spekter. Det vil si at dette lånet passer for mange slags forskjellige kunder, med forskjellige behov. Rentene er slettes ikke de laveste i bransjen. Det er heller ikke etableringsgebyret som er på ganske drøye 2,8%.

På plussiden hører det med at du hos Thorn kan innfri hele lånet ditt når som helst uten at det koster noe som helst. Dette er svært gunstig, og kan potensielt sett spare deg store summer.

Husk at du også kan innvilges avdragsfrie måneder hvis du skulle ha behov for det.

Et siste, viktig poeng er at Thorn har god kundestøtte. Dette er noe som børe veie tungt. Det er alltid kjekt å kunne få svar på sine spørsmål på en ryddig og grei måte. Du kan ta kontakt med Thorn hele uka, med unntak av søndag. I tillegg er nettsiden full av nyttig informasjon.