Forside » Lån uten sikkerhet 25 000 kr – 500 000 kr » Artikler » Hvordan finansiere ditt nye hjem?

Hvordan finansiere ditt nye hjem?

Oliver 21.10.2019, oppdatert 8.8.2023

Når du er ute etter alternativer til å finansiere ditt nye hjem, er det boliglån som gjelder. Boliglån er alt i alt en veldig fin form for lån, og er også det billigste lånet du kan få.

For å kunne søke om boliglån kreves det at du har 15% av prisen på ønsket bolig i egenkapital. For eksempel, hvis boligen koster 3.000.000kr kreves det at du har 450.000kr i egenkapital. Merk at du kan søke om boliglån sammen med en partner, og dere må til sammen ha egenkapitalen.

Dersom du ikke har 15% av boligprisen tilgjengelig som egenkapital, er det faktisk mulig å låne disse pengene. Hvis du skal gjøre det, er det som oftest forbrukslån som vil være det beste alternativet. Du kan lese mer detaljert om det lengre ned i artikkelen.

Å kjøpe bolig har vist seg over lang tid å være en god investering, og de aller fleste har tjent på å boligkjøp, i så og si hele landet.

I denne artikkelen kan du lese mer om:

 1. Hvordan finansiere ditt nye hjem?
 2. Hvordan søke om boliglån?
 3. Hvilken bank tilbyr det billigste boliglånet?
 4. Hvordan få nok egenkapital?
 5. Vil boligprisene fortsette å øke?
 6. Hvorfor er bolig så dyrt i byen?

Hvordan søke om boliglån?

Når du skal søke om boliglån anbefaler vi at du først tar en titt på nett for å sammenligne priser. Deretter ser du selv om du ønsker å søke via nett eller fysisk hos banken. Som oftest anbefaler vi at du søker på nett, men når det gjelder et så stort lån som boliglån er det noen fordeler med å søke direkte i den fysiske banken.

 • Man kan søke om boliglån både på nett og hos banken

Når du ser på diverse nettsteder for boliglån kan du ofte få en eksempelpris uten å faktisk søke. Dette fungerer slik at du velger ønsket lånebeløp, pris på bolig og nedbetalingstid. Du vil i sann tid se hvordan prisene varier basert på disse tre faktorene. Det er viktig å merke seg at dette er eksempelpriser og at det er flere faktorer som spiller inn.

Hvilken bank tilbyr det billigste boliglånet?

Da det er en rekke faktorer som spiller inn, er det vanskelig å kunne si hvilken bank som faktisk tilbyr det billigste boliglånet. Som nevnt over kan det være en ide å søke litt rundt på nett, for å få en liten oversikt over hvem som tilbyr hva.

Boliglån er generelt billige lån, og det vil stort sett ikke være store variasjoner på pris mellom store aktører. Når du søker rundt på nett kan du se at de aller fleste setter rundt 3% som en eksempelrente. Du kan forvente å få et tilbud som ser noe slikt ut.

Hvordan få nok egenkapital?

Det er et par forskjellige måter å få nok egenkapital dersom man ikke har det. Den ene måten er at man kan gå inn i boligkjøpet sammen med en eller flere partnere. Da vil dere dele boligen, og kan dele opp egenkapitalen. Det er veldig vanlig å kjøpe bolig sammen med en kjæreste. Hvis den krevde egenkapital er 450.000kr, trenger dere 225.000kr hver. Og dere vil dele boligen.

 • Man kan dele boligen og dermed også spleise på egenkapital

Den andre måten man kan få nok egenkapital på er å ta opp et lån for nettopp det. Her er det forbrukslån som vil være det beste alternativet.

Når du er ute etter forbrukslån for å få nok egenkapital er det først og fremst naturligvis viktig at du har god oversikt over hvor mye du faktisk mangler. Det kan koste unødvendig mye dersom du låner for mye, og det kan kreves en del mer tid dersom du låner for lite.

 • Man kan bruke forbrukslån for å få nok egenkapital

Når du har oversikt over hvor mye du trenger bør du vende til internett for å sammenligne lån. Vi anbefaler alltid å søke om forbrukslån på nett, fremfor å oppsøke banken fysisk.

Når du søker etter forbrukslån på nett vil du få et helt hav av resultater. Vi anbefaler da at du ser etter en låneformidler eller en nettside som sammenligner lånene for deg, et eksempel på dette er Finance Pal sin sammenligningstjeneste.

Hos oss kan man finne både de beste lånene og låneformidlerne, på denne måten vil du trygt og enkelt kunne få det billigste lånet for deg og ditt behov.

 • Eksempelpris hos Instabank: Effektiv rente 15,29%, Lånebeløp 65 000 kr, o/5 år, kostnad: 26 739 kr, totalt: 91 739 kr.
 • Eksempelpris hos banknorwegian: Effektiv rente 16,5%, 100.000, o/2 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%

Når du har funnet det lånet som passer best for deg, kan du helt enkelt søke på nett.

Vil boligprisene fortsette å øke?

Det som skjer i fremtiden er det ingen som vet. Det vi på den andre siden vet med klinkende klar sikkerhet, er at boligprisene alltid har gått opp. Uansett når du har kjøpt bolig ville den være verdt mer nå enn når du kjøpte den.

Det vi også vet er at det bare blir fler og fler folk, noe som gjør at etterspørselen av bolig øker. Dette gjør at man kan forvente en fortsettende økning i boligverdiene.

Selv om det kan være små dupper her og der hvor boligprisene kan stagnere eller synke i en kort periode, er ekspertene veldig enige om at i det lange løp vil det være en økning.

Hvorfor er bolig så dyrt i byen?

Grunnen til at bolig er dyrere i byen enn utenfor byen har med etterspørsel å gjøre. Da de fleste jobber, skoler og barnehager er i byen er det mange som ønsker å bosette seg der. Dette gjør at etterspørselen blir større i enn utenfor byen, noe som videre fører til at boligprisene øker.

WhatsApp
Telegram