Forside » Lån uten sikkerhet 25 000 kr – 500 000 kr » Artikler » Hvordan finne det billigste lånet?

Hvordan finne det billigste lånet?

Oliver 14.10.2019, oppdatert 8.8.2023

For å finne det billigste lånet må man sammenligne priser. De aller fleste søk om lån på nett starter på google. Her vil man få opp et helt hav og vel så det av lånetilbud fra alt av aktører.

I seg selv er det ingen dum ide å starte søke på google. Problemet kommer inn når man skal begynne å sammenligne lån. Da det er så utrolig mange resultater som dukker opp vil det være svært vanskelig og tidskrevende å sammenligne. Man må også huske på å filtrere bort de useriøse aktørene. Det kan være utfordrende å bare finne ut hva som er seriøse og useriøse aktører. En enkel huskeregel kan være at dersom noe høres for godt ut til å være sant, så er det ofte det.

For å ha full kontroll over at du bare søker hos seriøse aktører, kan det være lurt å søke gjennom en låneformidler eller en nettside som allerede har filtrert og sammenlignet lån for deg. Slik vil andre gjøre jobben for deg uten at du bruker en eneste ekstra krone.

Lån gjennom en låneformidler

En låneformidler sammenligner lån automatisk for deg. Det fungerer slik at du fyller ut en enkel søknad og deretter vil en rekke banker kunne tilby deg lån.

Når man søker gjennom en låneformidler er man også sikret at man ikke blir svindlet eller faller for et lokketilbud. Denne tjenesten koster ingenting ekstra, det er faktisk bankene som betaler låneformidlerne for jobben.

Og det er her den eneste potensielle lille ulempen kommer inn. Da låneformidlere samarbeider med et utvalg banker er det kun disse bankene du kan få tilbud om lån fra. Det skal sies at de ofte samarbeider med mange banker, og at sjansene er gode for at du skal få et bra tilbud. Samtidig vil du kanskje ikke motta det tilbudet som vil være best for deg.

Lån gjennom en nettside som sammenligner lån og låneformidlere for deg

Lån gjennom en nettside som sammenligner lån og låneformidlere for deg kan ofte være det beste alternativet. Hos Finance Pal kan du for eksempel finne de beste tilbudene fra både långivere og lånformidlere. Dette gjør at du med større sikkerhet kan finne det aller beste og billigste lånet for ditt behov.

Forskjellen med en låneformidler, er at man kan sammenligne priser og betingelser fra et flertall låneformidlere + banker som ikke samarbeider med låneformidlere.

I denne artikkelen kan du lese mer om:

  1. Hvordan finne det billigste lånet?
  2. Hvordan søke om lån på nett?
  3. Hvilke banker tilbyr lån på nett?
  4. Hva er billigst, lån med eller uten sikkerhet?
  5. Hva er fordelene og ulempene med å søke fysisk i banken?
  6. Er det trygt å søke om lån på nett?

Hvordan søke om lån på nett?

Det er veldig enkelt å søke om lån på nett. Søknadsprosessen varier litt alt etter hva slags type lån det er snakk om, det kreves blant annet langt flere dokumenter hvis man skal søke om boliglån enn om man skal søke om et forbrukslån.

Da det er veldig mange som søker gjennom en låneformidler, og noe vi anbefaler, skal vi guide deg helt enkelt steg for steg hvordan det fungerer.

Slik er mange lånesøknader gjennom låneformidlere:

  1. Fyll inn enkel informasjon som beløp, nedbetalingstid og e-post.
  2. Her fyller du inn personliginformasjon, som personnummer og økonomi.
  3. Hvis søknaden blir godkjent vil du få et uforpliktende tilbud fra den banken som tilbyr de beste betingelsene.

Det er altså veldig raskt å enkelt å søke gjennom en låneformidler. En søknad direkte gjennom en långiver på nett vil ikke være så annerledes, med hensyn om at det er snakk om forbrukslån.

Hvilke banker tilbyr lån på nett?

I dag tilbyr nesten, om ikke absolutt, alle nasjonale banker lån på nett. I tillegg har det dukket opp mange långivere som eksklusivt tilbyr lån på nett uten å ha noen fysisk lokalisering man kan besøke. Dette gjør at det er veldig enkelt å finne et bra lån på nett.

Et eksempel på en långiver som kun tilbyr lån på nett er KomplettBank.

Eksempelpris på lån hos KomplettBank:

  • Låneeksempel med mest benyttet rente ved tildelt lån på kr 65 000 over 5 år, nominell rente 14,3 % / effektiv rente 16,9 %. Etableringsgebyr kr 640, totalt: kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.

Det er kun enkelte lokale banker som ikke tilbyr komplette nettløsninger i dag.

Hva er billigst, lån med eller uten sikkerhet?

Lån med sikkerhet er generelt sett på som billigere lån. Når det er sagt er det hovedsakelig på grunn av at større lån krever sikkerhet, og større lån er billigere enn mindre lån. Mindre lån, lån uten sikkerhet, på den andre siden er de mest fleksible formene for lån. Med forbrukslån for eksempel, kan man bruke pengene på akkurat det man selv ønsker. Slik er det ikke med større lån som boliglån.

Hva er fordelene og ulempene med å søke om lån fysisk i banken?

Den mest sentrale ulempen med å søke om lån direkte i sin daglige bank er at man ikke får sammenlignet priser og betingelser. Dette gjør at sjansen blir mindre for å få det beste lånet.

En fordel med å søke direkte hos banken er at man bygger opp et tettere kundeforhold, på sikt kan det komme godt med.

Er det trygt å søke om lån på nett?

Det er veldig trygt å søke om lån på nett. Samtidig må man være obs på at det kan dukke opp useriøse aktører med lokketilbud og brudd på markedsføringsloven, og lignende.

Det er ikke alltid like enkelt å filtrere ut useriøse aktører fra de virkelige aktørene, men en grei huskeregel er at dersom det høres for godt ut til å være sant, så er det ofte nettopp det.

Hvis man søker gjennom en låneformidler eller en nettside som sammenligner lån, som Finance Pal, vil man alltid være sikret at man får lån fra en seriøs og troverdig långiver.

WhatsApp
Telegram