Beste lån med sikkerhet 2019

Oliver 27.9.2019, oppdatert 8.8.2023

Å ta et lån med sikkerhet betyr at du gir banken rett på en verdifull eiendel som du har dersom du ikke klarer å betale tilbake lånet.

Dette gjør det sikrere for banken eller långiveren å låne penger til deg. Sikkerhet stilles som en garanti for at de skal få tilbake det du eventuelt skylder dem.

 • Lån med sikkerhet gjør banken tryggere på å låne penger til deg.

I de aller fleste, så og si alle, tilfeller vil det ikke være behov å dele ut eiendeler til banken for at låntaker ikke klarer å tilbakebetale lånet. Man trenger heller ikke å ligge våken om natten å bekymre seg for at en verdifull eiendel ryker dersom man er en dag for sent ute å betale på lånet.

Lån med sikkerhet ble rett og slett opprettet for at banken skal kunne stole mer på deg som låntaker. Med sikkerhet i lånet kan man også låne mer enn dersom man tar lån uten sikkerhet.

I denne artikkelen kan du lese mer om:

 • Hva er et lån med sikkerhet?
 • Forskjellige typer lån med sikkerhet
 • Lån med sikkerhet i egen bolig eller bil?
 • Er det mulig å få forbrukslån med sikkerhet?
 • Hvordan få refinansiering med sikkerhet?
 • Beste lån med sikkerhet 2019 (refinansiering)
 • Når bør man ha lån med sikkerhet?
 • Hva kreves for å få lån med sikkerhet?

Forskjellige typer lån med sikkerhet

Det er mange forskjellige typer lån hvor man må eller kan stille med sikkerhet, men det er ikke alle.

Unntaket for lån med sikkerhet kommer med de mindre låneformene som forbrukslån og kredittkort. Grunnen til det er nok at lånene er så små at det vil ikke være noe vits å stille med sikkerhet.

 • Man kan/må stille med sikkerhet i de fleste typer lån, spesielt større lån

Større lån som billån, huslån, og til og med refinansiering, kan man i mange tilfeller få lån med sikkerhet.

Fordelen med å få lån med sikkerhet er at banken kan stole mer på at de får pengene tilbake, og kan med det gi deg et større lånebeløp.

Lån med sikkerhet i egen bolig eller bil?

Når du skal ta lån med sikkerhet er det i all hovedsak boligen eller bilen din som du kan stille med sikkerhet i.

Om det er bolig eller bil som er verdien som stilles til sikkerhet, avhenger av hvor stort lånet er og hvilken type lån det er.

Når det er snakk om å låne for å kjøpe ny bolig, som vil øke i verdi, vil det ikke lønne seg for banken at det er sikkerhet i en bil, som vil synke i verdi. Lån med sikkerhet i bil er ofte når man låner til å kjøpe bil.

Sikkerhet i bolig kan teknisk sett forekomme når som helst, da det er det som vil lønne seg mest for banken.

Er det mulig å få forbrukslån med sikkerhet?

Nei, det er ikke mulig å få forbrukslån med sikkerhet. Da det er sagt, er det ikke helt så svarthvitt. Mange tar forbrukslån for å refinansiere, og det er nemlig mulig å få refinansiering med sikkerhet, mer om det lengre ned i artikkelen.

 • Det er ikke mulig å få forbrukslån med sikkerhet.

Når det er snakk om å bruke et forbrukslån på andre ting som uforutsette utgifter, reise eller kjøp av andre ting, vil det ikke være mulig å få det som refinansiering. Forbrukslån blir også ofte brukt til oppussing. I enkelte og større oppussingsprosjekter kan det være mulig å få lån med sikkerhet, men lånet vil da ikke være et forbrukslån.

Hvordan få refinansiering med sikkerhet?

Å refinansiere betyr enkelt forklart at man samler flere lån under ett tak. Det fungerer slik at man tar ett større lån for å dekke kostnadene på flere smålån. Med dette sparer man garantert tid og stress, og kan noen ganger til og med spare penger.

 • Det er mulig å få refinansiering med sikkerhet.

Å ta et stort lån for å dekke over flere smålån gjør som regel ikke den nominelle renta lavere, men med tanke på alle faktureringsavgiftene man kan droppe og heller bare betale på en faktura, så er det faktisk mulig å spare penger også med refinansiering.

Mange tar forbrukslån for å refinansiere, som i noen tilfeller kan være en god ide, men man kan ikke få forbrukslån med sikkerhet.

Slik får man refinansiering med sikkerhet når man søker på nett (eksempel fra Bank2):

 1. Oppgi lånebeløp og nedbetalingstid
 2. Fyll inn personopplysninger
 3. Fyll inn opplysninger om din personlige økonomi
 4. Legg ved eventuelle dokumenter som kreves
 5. Se over, signer elektronisk og send inn søknad

Låneeksempel for refinansiering med sikkerhet hos Bank2:

Nominell rente: 6,2%

Effektiv rente: 6,65%

Lånebeløp: 2.000.000kr

Nedbetalingstid: 25 år

Kostnad: 2.033.291kr

Totalt beløp: 4.033.291kr

Beste refinansiering med sikkerhet

Når du er ute etter et refinansieringstilbud med sikkerhet i lånet har du hovedsakelig to alternativer. Enten kan du oppsøke din daglige bank fysisk eller kan du søke etter lån på nett. Vi anbefaler alltid å søke på nett.

 • Tips: Sammenlign og søk om lån på nett

Når man søker på nett vil man ha tilgang til langt flere tilbud enn om man går direkte til sin daglige bank. Det er mulig, men sjansen er liten, for at du vil få det absolutt beste refinansieringstilbudet fra banken din.

Hvis du sammenligner flere tilbud fra forskjellige långivere på nett er sjansen langt større for at du faktisk finner det beste refinansiering lånet med sikkerhet.

Når bør man ha lån med sikkerhet?

Hvis du ønsker at banken skal ha tillit å låne deg mye penger må du stille med sikkerhet. Når du er ute etter store kjøp som bilkjøp eller boligkjøp, vil du trenge å låne mye penger. Måten banken kan låne deg penger uten å være redde for å ikke få det tilbakebetalt er at du stiller med sikkerhet.

Man bør altså ha lån med sikkerhet når det er snakk om store lån.

Hva kreves for å få lån med sikkerhet?

Lånesøknader for lån med sikkerhet fungerer på mange måter likt som ved lån uten sikkerhet. Hovedforskjellen er at du faktisk må ha en eiendel som er verdifull for banken.

Hvis du eier egen bolig kan du i de aller fleste, om ikke alle, tilfeller få lån med sikkerhet. Noen ganger kan man også stille med bil som sikkerhet.

WhatsApp
Telegram