Forside » Lån uten sikkerhet 25 000 kr – 500 000 kr » Artikler » Hvordan refinansiere uten sikkerhet i lån 2019

Hvordan refinansiere uten sikkerhet i lån 2019

Oliver 27.9.2019, oppdatert 8.8.2023

Det er mulig å refinansiere både med og uten sikkerhet i lånet. Forskjellen er at hvis summen er høy kan det være større sjanse å få lån til refinansiering.

Men det betyr ikke at det nødvendigvis er enklere å få refinansierings lån med sikkerhet. Faktisk vil det for mange være mulig å få refinansiering uten sikkerhet hvis de får avslag på søknaden om refinansiering med sikkerhet.

 • Refinansiering uten sikkerhet = forbrukslån

Når man er ute etter refinansiering uten sikkerhet er det i de aller fleste tilfeller snakk om et forbrukslån.

Selv om forbrukslån er dyrere enn andre type lån kan det i mange tilfeller være lurt når man skal refinansiere. Det er faktisk veldig vanlig å bruke forbrukslån for refinansiering uten sikkerhet.

Vi anbefaler alle som skal søke om refinansiering at de gjør det på nett. På denne måten kan man sammenligne flere forskjellige alternativer fra mange långivere. Dette gjør at man enkelt kan få en fin oversikt over hvor man kan få de beste og billigste betingelsene.

 • Tips: Søk om refinansiering uten sikkerhet på nett, slik kan du sammenligne flere alternativer.

Hvis man bare går direkte til sin daglige bank vil man ikke kunne sammenligne flere aktører.

Faktisk ønsker bankene også at du søker på nett. Dette gjør at de, og du, sparer både tid og penger. Da de fleste långivere på nett tilbyr en helautomatisk søknadsprosess og elektronisk signering med digital opplasting av dokumenter, slipper de å bruke tiden til en ansatt på å hjelpe deg.

 • Det er enkelt å få hjelp, selv når man søker på nett.

Samtidig skal det sies at dersom man trenger hjelp når man søker på nett er det veldig enkelt. For det første vil man få veiledning og forklaring, som allerede er implementert på nettsiden. Man kan også chatte eller ringe kundeservice dersom man trenger det. DNB for eksempel, har kundeservice åpent alle dager hele døgnet.

Dette kan du lese mer om i denne artikkelen:

 • Hvordan refinansiere uten sikkerhet i lån 2019?
 • Hva betyr det egentlig å refinansiere?
 • Blir det billigere med refinansiering?
 • Hva er forskjellen på lån med og uten sikkerhet?
 • Bør man egentlig refinansiere?
 • Er forbrukslån bra for refinansiering?

Hva betyr det egentlig å refinansiere?

Refinansiering er en veldig smart løsning for å spare tid, potensielt spare penger og ha mindre stress i hverdagen.

Måten refinansiering fungerer på er at man samler flere smålån under ett større lån.

Dette gjør at man har færre fakturaer å betale hver måned, og færre fakturaer å holde kontroll på. Det kan kanskje høres rart ut at man kan spare penger med refinansiering siden man tar opp et nytt lån for å få betalt de andre lånene.

 • Med refinansiering kan man spare tid og potensielt spare penger

Det er nemlig slik at mange fakturaer kommer med både termingebyr og fakturagebyr. Som oftest er ikke dette veldig høye beløp hver for seg, men når det blir mange av dem hver eneste måned hoper det seg fort opp.

Når man samler alle smålånene og kredittkortgjelden under ett refinansieringslån blir man kvitt alle gebyrene.

Hvis man skal få refinansiering uten sikkerhet er det et forbrukslån man må bruke som refinansieringslån.

Blir det billigere med refinansiering?

I hovedsak vil ikke den nominelle renta bli lavere. Man tar faktisk opp ett nytt lån når man refinansierer, og det lånet koster naturligvis også.

Når det er sagt så kan man, som du har lest over, bli kvitt alle de månedlige og periodiske gebyrene som kommer med mange smålån og kredittkort fakturaer.

 

 • Man kan potensielt spare penger med refinansiering

 

I lengden vil det være mulig at det lønner seg økonomisk å refinansiere.

Samtidig er det viktig å huske at hovedårsaken til refinansiering er at man skal spare tid og ha færre stressmomenter i det daglige.

Hva er forskjellen på lån med og uten sikkerhet?

Lån med sikkerhet er når du kan stille med en verdifull eiendel som sikkerhet, som oftest bolig eller bil. Når du stiller med en eiendel som sikkerhet vil banken du låner penger fra ha krav på denne eiendelen dersom du ikke klarer å betale for deg. På denne måten kan banken stole mer på deg og potensielt låne deg mer penger.

 • Lån med sikkerhet betyr at banken har krav på en eiendel du har dersom du ikke klarer å betale for deg, som oftest bolig eller bil. Lån uten sikkerhet har ikke banken krav på det.

Når du låner penger uten sikkerhet trenger du rett og slett ikke å tenke på å stille med noen som helst eiendel. Dette er veldig vanlig når det kommer til forbrukslån, kredittkort og andre mindre lån.

Det er i de fleste tilfeller enklere å få lån uten sikkerhet. Dette angår også som oftest former for lån som kan bli brukt på mer enn bare refinansiering. Man kan også merke seg at lån uten sikkerhet som regel er dyrere enn låneformer med sikkerhet.

Bør man egentlig refinansiere?

Kort fortalt, ja, det vil for mange være veldig greit å refinansiere. Samtidig er det viktig å gå gjennom dette selv. Du bør regne på hvor mye ekstra det vil koste eller eventuelt hvor mye du kommer til å spare.

Du må også føle selv på om du synes det går for mye tid på å betale regninger på mange smålån. Hvis du føler det går for mye tid på det, eller om det er et for stort stressmoment, kan det absolutt være verdt å se nærmere på refinansiering.

Er forbrukslån bra for refinansiering uten sikkerhet?

Det er vanlig å bruke forbrukslån for refinansiering uten sikkerhet. Det bør også nevnes at forbrukslån er noe dyrere enn andre låneformer.

Med tanke på fleksibiliteten til forbrukslån bør det absolutt være noe du vurderer. Og dersom du ønsker refinansiering uten sikkerhet kan det være at forbrukslån er den eneste muligheten.

Vi har sammenlignet prisen hos BankNorwegian og Komplett bank.

BankNorwegian

 • Effektiv rente: 15,3%
 • Lånebeløp: 200.000kr
 • Nedbetalingstid: 5 år
 • Etableringsgebyr: 950kr
 • Kostnad: 80.740kr
 • Totalt: 280.740kr

Komplett bank

 • Effektiv rente: 16,1%
 • Lånebeløp: 200.000kr
 • Nedbetalingstid: 5 år
 • Etableringsgebyr: 640kr
 • Kostnad: 85.521kr
 • Totalt: 285.521kr

Hos oss kan du sammenligne prisen hos en rekke långivere, slik sikrer du at du får det absolutt beste refinansieringslånet uten sikkerhet.

WhatsApp
Telegram