Billigste billån akkurat nå

Johan 1.10.2019, oppdatert 8.8.2023

Når du skal finne det beste og billigste billånet bør du vende til Google for å sammenligne flere alternativer. En tabbe mange gjør er at de kun søker om billån direkte til sin daglige bank, før de vet prisene og betingelsene til andre långivere.

 • Tips: Sammenlign priser på billån fra flere långivere

Det er viktig å ha øynene åpne når man søker etter billån. I dag er det nemlig flere aktører som tilbyr forbrukslån, men pakker det inn slik at det ser ut som et billån.

Som du kan lese mer om i denne artikkelen kan faktisk forbrukslån være et alternativ til billån ved enkelte tilfeller. Men om du vet at det er billån du er ute etter, så bør du ikke gå for forbrukslån, da det er betraktelig dyrere enn billån.

De fleste långivere på nett tilbyr en veldig fin søknadsprosess, slik at du kan se den forventede prisen på lånet i nåtid, samtidig som du velger pris på bilen, egenkapital, og nedbetalingsperiode.

Det er viktig å merke seg at prisen på billån kan variere, basert på flere faktorer.

I denne artikkelen kan du lese om:

 • Slik finner du det billigste billånet
 • Hvordan søke om billån?
 • Hva koster billån?
 • Hva er et grønt billån?
 • Alternativer til billån
 • Hvilke dokumenter trenger man for å få billån?

Hvordan søke om billån?

Når man skal søke om billån kan man enten gå direkte til sin daglige bank, eller så kan søke på nett slik vi anbefaler deg.

 • Vi anbefaler at du søker om billån på nett

Da de aller fleste søknader på nett er automatiserte foretrekker nemlig banker også at man søker på nett. Det er både billigere og enklere for bankene. Det er også enklere for deg at du søker om billån på nett, fremfor at du fysisk besøker banken.

Heldigvis for låntakere, så investerer banker tungt i å gjøre det så enkelt som mulig å søke om lån over nett.

Med en helautomatisk søknadsprosess er det veldig enkelt å søke om billån.

Slik er mange søknadsprosesser om billån på nett:

 1. Fyll inn enkel basisinformasjon, som pris på bil, egenkapital, nedbetalingstid, og e-post eller mobilnummer. Her velger du også om det er bruktbil eller ny bil du skal kjøpe. Lånet kan nemlig endres litt basert på om det er ny eller brukt bil. Man kan også krysse av for grønt billån, noe som gjør lånet billigere.
 2. Her fyller du inn mer eksakt informasjon om bilen, helt ned til registreringsnummeret. Dette gjør du for å få en mer nøyaktig pris med mer presise betingelser.
 3. Videre fyller du inn personlig informasjon om deg selv. Dette inkluderer informasjon som personnummer, finansieringsbevis, kredittsjekk, og annen relevant informasjon. Basert på all informasjon du har oppgitt til nå kan du få et eksakt tilbud fra långiveren. Dette er derimot med forbehold om at søknaden blir godkjent.
 4. Du signerer elektronisk med BankID, BankID på mobil, MinID, BuyPass ID på smartkort, BuyPass ID på mobil, eller Commfides.
 • Tips: Dersom du ikke får godkjent billån kan du søke om forbrukslån for å kjøpe bil. Mer informasjon om dette lengre ned i artikkelen.

Dersom man skulle stå fast et sted i søknadsprosessen får man veiledning på nettsiden.

Hva koster billån?

Som med alle andre lån er det flere faktorer som spiller inn angående prisen på lånet, som blant annet kredittscore, tidligere betalingshistorie, nedbetalingstid, og inntekt.

Det er også flere særegne faktorer som spiller inn når man søker om billån. Nedbetalingsperioden kan variere basert på om det er snakk om ny eller brukt bil man kjøper, noe som igjen kan påvirke prisen.

Hvis man tar opp et grønt billån vil lånet bli billigere. Man kan ta opp et grønt billån når man skal kjøpe en mer miljøvennlig bil. Du kan lese mer om grønt billån lengre ned i denne artikkelen.

Vi har sammenlignet eksempelprisen for billån hos Sbanken og Sparebank1. Eksemplet viser prisen på ny bil som koster 300,000 kr med 50,000 kr i egenkapital, og 7 års nedbetalingstid. 

Sbanken:

Lånebeløp: 250,000 kr

Etableringsgebyr: 0 kr

Termingebyr: 0 kr

Effektiv rente: 6,50 %

Totalpris over 7 år: 309,951 kr

Sparebank1:

Lånebeløp: 250,000 kr

Etableringsgebyr: 2,200 kr

Termingebyr: 85 kr

Effektiv rente: 6,44 %

Totalpris over 7 år: 310,821 kr

Her kan man se at selv med ganske forskjellige gebyrbetingelser, så vil den totale prisen over 7 år ikke være så forskjellig.

Hva er et grønt billån?

Et grønt billån er et litt billigere billån man kan få når man kjøper en mer miljøvennlig bil, slik som en elektrisk bil, eller i noen tilfeller hybridbiler.

For å kunne få et grønt billån er det et krav om CO2 utslipp som må oppfylles.

 • Grønt billån er for biler som har et CO2 utslipp på under 120 gram per kilometer.

Dersom dette kravet er oppfylt, så regnes bilen som miljøvennlig. Da kan en få et grønt billån, fremfor et tradisjonelt billån.

Eksempelpris på et grønt billån hos Sbanken: du kan sammenligne med låneeksemplet ovenfor. 

Lånebeløp: 250,000 kr

Etableringsgebyr: 0 kr

Termingebyr: 0 kr

Effektiv rente: 5,70 %

Totalpris over 7 år: 303,758 kr

Her kan du enkelt se at et grønt billån er merkbart billigere enn et vanlig billån.

Alternativer til billån

Hvis man får avslag på søknaden om billån, eller er ute etter å kjøpe en billigere bruktbil eller et repareringsprosjekt, så kan det være en ide å søke om et forbrukslån.

Det er viktig å merke seg at forbrukslån er dyrere enn billån. Det man vinner med et forbrukslån er at det er enklere å få godkjent søknaden og at det er mer fleksibelt.

Man kan faktisk bruke forbrukslån til akkurat det man selv ønsker. Dersom du ønsker å kjøpe en billigere bruktbil, som ikke er dyr nok til å få billån til, kan du kjøpe bilen med forbrukslån. Det stilles heller ingen krav om egenkapital når man søker om forbrukslån.

Hvilke dokumenter trenger man for å søke om billån?

Når du skal få billån er det noen dokumenter du må ta vare på og sende til långiveren din.

Dokumenter du må sende til långiveren din er GjeldsbrevSalgspantKjøpekontrakt, og Midlertidig Vognkort.

Dokumenter du i noen tilfeller må sende er Tilstandsrapport og Lønnsslipp.

Dokumentene kan i de aller fleste tilfeller lastes opp digitalt.

Med kontroll på dette er du klar for å søke om billån.

WhatsApp
Telegram