Billigste billån akkurat nå

Johan 1.10.2019, oppdatert 4.10.2019

Når du skal finne det beste og billigste billånet bør du vende til google for å sammenligne flere alternativer. En tabbe mange gjør er at de kun søker om billån direkte til sin daglige bank før de vet prisene og betingelsene til andre långivere.

 • Tips: Sammenlign priser på billån fra flere långivere

Samtidig er det viktig å ha øynene åpne når man søker etter billån. Det er nemlig flere aktører som tilbyr forbrukslån, men pakker det inn slik at det ser ut som et billån.

Som du kan lese mer om i denne artikkelen kan faktisk forbrukslån være et alternativ til billån ved enkelte tilfeller. Men om du vet at det er billån du er ute etter bør du ikke gå for forbrukslån, da det er betraktelig dyrere enn billån.

De fleste långivere på nett tilbyr en veldig fin søknadsprosess, slik at du kan se den forventede prisen på lånet i nåtid, samtidig som du velger pris på bilen, egenkapital og nedbetalingsperiode.

Det er viktig å merke seg at prisen på billån kan variere, basert på flere faktorer.

I denne artikkelen kan du lese om:

 • Slik finner du det billigste billånet
 • Hvordan søke om billån?
 • Hva koster billån?
 • Hva er et grønt billån?
 • Alternativer til billån
 • Hvilke dokumenter trenger man for å få billån?

Hvordan søke om billån?

Når man skal søke om billån kan man enten gå direkte til sin daglige bank eller kan man, som vi anbefaler, søke på nett.

 • Vi anbefaler at du søker om billån på nett

Da de aller fleste søknader på nett er automatiserte foretrekker nemlig banker også at man søker på nett. Det er både billigere og enklere for bankene, og deg, at du søker om billån på nett fremfor at du fysisk besøker banken.

Heldigvis for låntakere investerer banker tungt i å gjøre at det skal være så enkelt som mulig å søke om lån.

Med en helautomatisk søknadsprosess er det veldig enkelt å søke om billån.

Slik er mange søknadsprosesser om billån på nett:

 1. Fyll in enkel basisinformasjon, som pris på bil, egenkapital, nedbetalingstid og e-post eller mobilnummer. Her velger du også om det er brukt bil eller ny bil du skal kjøpe, lånet kan nemlig endres litt basert på om det er om det er ny eller brukt bil. Man kan også krysse av for grønt billån, noe som gjør lånet billigere.
 2. Her fyller du inn mer eksakt informasjon om bilen helt ned til registreringsnummeret. Dette gjør du for å få en mer nøyaktig pris med mer nøyaktige betingelser.
 3. Videre fyller du inn personlig informasjon om deg. Dette inkluderer informasjon som personnummer, finansieringsbevis, kredittsjekk og annen relevant informasjon. Basert på all informasjon du har oppgitt til nå kan du få et eksakt tilbud fra långiveren, dette dersom søknaden blir godkjent.
 4. Du signerer elektronisk med BankID, BankID på mobil, MinID, BuyPass ID på smartkort, BuyPass ID på mobil eller Commfides.
 • Tips: Dersom du ikke får godkjent billån kan du søke om forbrukslån for å kjøpe bil. Mer informasjon om dette lengre ned i artikkelen.

Dersom man skulle stå fast et sted i søknadsprosessen får man veiledning på nettsiden.

Hva koster billån?

Som med alle andre lån er det flere faktorer som spiller inn angående prisen på lånet, som blant annet kredittscore, tidligere betalingshistorie, nedbetalingstid og inntekt.

Det er også flere særegne faktorer som spiller inn når man søker om billån. Nedbetalingsperioden kan variere alt etter om det er ny eller brukt bil man kjøper, noe som igjen kan påvirke prisen.

Hvis man tar et grønt billån vil billånet bli billigere. Man kan ta et grønt billån når man skal kjøpe en mer miljøvennlig bil. Du kan lese mer om grønt billån lengre ned i denne artikkelen.

Vi har sammenlignet eksempel prisen på billån hos Sbanken og Sparebank1. Eksemplet viser prisen på ny bil som koster 300.000kr med 50.000kr i egenkapital, og 7 års nedbetalingstid. 

Sbanken:

Lånebeløp: 250.000kr

Etableringsgebyr: 0kr

Termingebyr: 0kr

Effektiv rente: 6,50%

Totalpris over 7 år: 309.951kr

Sparebank1:

Lånebeløp: 250.000kr

Etableringsgebyr: 2.200kr

Termingebyr: 85kr

Effektiv rente: 6,44%

Totalpris over 7 år: 310.821kr

Her kan man se at selv med ganske forskjellige gebyrbetingelser vil den totale prisen over 7 år ikke være så forskjellig.

Hva er et grønt billån?

Et grønt billån er et litt billigere billån man kan få når man kjøper en mer miljøvennlig bil, som en elektrisk bil eller i noen tilfeller hybridbiler.

For å kunne få et grønt billån er det et krav om CO2 utslipp som må oppfylles.

 • Grønt billån er for biler som har et CO2 utslipp på under 120 gram per kilometer.

Dersom dette kravet er oppfylt regnes bilen som miljøvennlig og man kan få et grønt billån fremfor et tradisjonelt billån.

Eksempel pris på et grønt billån hos Sbanken: du kan sammenligne med låneksemplet over. 

Lånebeløp: 250.000kr

Etableringsgebyr: 0kr

Termingebyr: 0kr

Effektiv rente: 5,70%

Totalpris over 7 år: 303.758kr

Her kan du enkelt se at et grønt billån er merkbart billigere enn et vanlig billån.

Alternativer til billån

Hvis man får avslag på søknaden om billån, eller er ute etter å kjøpe en billigere brukt bil eller et repareringsprosjekt, kan det være en ide å søke om et forbrukslån.

Det er viktig å merke seg at forbrukslån er dyrere enn billån. Det man vinner med forbrukslån er at det er enklere å få godkjent søknaden og at det er mer fleksibelt.

Man kan faktisk bruke forbrukslån til akkurat det man selv ønsker. Dersom du ønsker å kjøpe en billigere bruktbil, som ikke er dyr nok til å få billån til, kan du kjøpe bilen med forbrukslån. Det stilles heller ingen krav om egenkapital når man søker om forbrukslån.

Hvilke dokumenter trenger man får å få billån?

Når du skal få billån er det noen dokumenter du må ta vare på og sende til långiveren din.

Dokumenter du må sende til långiveren din er Gjeldsbrev, Salgspant, Kjøpekontrakt og Midlertidig Vognkort.

Dokumenter du i noen tilfeller må sende er Tilstandsrapport og Lønnslipp.

Dokumentene kan i de aller fleste tilfeller lastes opp digitalt.

Med kontroll på dette er du klar for å søke om billån.

WhatsApp
Telegram