Forside » Lån uten sikkerhet 25 000 kr – 500 000 kr » Artikler » Hvor kan jeg finne forbrukslån på dagen?

Hvor kan jeg finne forbrukslån på dagen?

Oliver 28.10.2019, oppdatert 8.8.2023

Spørsmålet er først og fremst om det er mulig å få forbrukslån på dagen, det korte svaret på det er ja, men det er ikke så rett frem og enkelt. Det er nemlig flere avgjørende faktorer som spiller inn for at det skal være mulig å få forbrukslån på dagen.

 • Det er mulig å få forbrukslån på dagen

Det er også viktig å merke seg at det ikke er alle banker og långivere som er i stand til å gi lån på dagen. Når du for eksempel besøker en bank fysisk er det i de fleste tilfeller ikke mulig å få utbetalt lånet samme dag. Heller ikke alle nettaktører kan tilby lån samme dag.

Du må også være i stand til å levere/opplaste eventuelle nødvendige dokumenter samtidig som du søker for å kunne få lånet samme dag. Hvis du ikke har det klart, og må lete det frem minsker sjansen for at du skal kunne få lån på dagen.

Det er også avgjørende hvilken tid på døgnet du søker, dette er kanskje den mest avgjørende faktoren. Som du kanskje vet så er det eksakte tider på døgnet man for eksempel mottar lønn. Grunnen til det er at det er i disse tidsperiodene bankene faktisk opererer og behandler pengeoverføringer. Hvis du søker om å få forbrukslån på kvelden, vil du ikke kunne motta pengene samme dag.

3 viktige faktorer for at du skal kunne få forbrukslån på dagen:

 • Långiveren må faktisk ha tilbudet om at du kan få forbrukslån på dagen.
 • Du må ha eventuelle nødvendige dokumenter klare.
 • Du må søke før/mens bankene faktisk opererer.

Hvis disse tre faktorene er oppfylt, vil sjansene være store for at du skal kunne motta forbrukslån samme dag som du søker.

Helautomatiske søknadsprosesser og elektroniske signeringer, samt elektronisk opplasting av dokumenter, er hovedgrunnene til at det i dag faktisk er mulig å få lån så fortløpende.

I denne artikkelen kan du lese mer om:

 1. Hvor kan jeg finne forbrukslån på dagen?
 2. Hvordan finne et bra forbrukslån?
 3. Hva kan et forbrukslån brukes til?

Hvordan finne et bra forbrukslån?

Når du skal finne det beste forbrukslånet for deg og ditt behov, er det alltid viktig å sammenligne flere alternativer. Det kan derimot være lettere sagt enn gjort.

Det er nemlig et helt hav av långivere der ute. Og det er ikke alle som verken er like seriøse eller rettmessige. Det er veldig viktig å filtrere ut långivere som kommer med lokketilbud og tilbyr uhørlig høye renter og gebyrer.

Det er hovedsakelig tre fremgangsmåter for å finne det beste, billigste og tryggeste lånet:

 1. Sammenlign selv

Når du skal sammenligne lån selv vil det være naturlig å starte søket på google. Her kan du rett og slett søke etter ordet ‘forbrukslån’, og du vil få opp alle aktører som tilbyr forbrukslån på nett.

Det kan være greit å vite at noen av resultatene du får er en såkalt betalt plassering, disse er merket med ‘Ad’ eller ‘Annonse’.

Å sammenligne forbrukslån selv kan gjøre at du får en veldig bra oversikt over hva hvem tilbyr, men det er enormt tidskrevende, og man kan risikere å falle for en useriøs aktør.

 1. Bruk en lånformidler

Den enkleste måten å sammenligne lån på nett er gjennom en lånformidler. En låneformidler fungerer slik at du sender inn kun en søknad, men vil kunne få tilbud fra en rekke banker. Du kan teste det gratis og uforpliktende hos oss, Finance Pal.

Når man bruker en låneformidler vil man som oftest ende opp med et bra tilbud, og man vil alltid få tilbud fra en sikker og seriøs aktør.

Det er verdt å merke seg at lånformidlere samarbeider med et utvalg långivere, som regel 10-20, og det er kun disse man vil kunne få tilbud fra.

 1. Bruk en nettside som sammenligner lån

Når du bruker en nettside som sammenligner lån vil ofte oppnå de beste avtalene. Hos oss kan du både søke gjennom sammenligningsverktøyet vårt og du kan se gjennom anmeldelsene våre av en rekke banker og långivere.

Dette gjør at du vil ha størst sjanse å få det beste lånet for deg og ditt behov.

Hva kan et forbrukslån brukes til?

Det som er bra med forbrukslån er at det kan brukes til akkurat det man selv ønsker. Når det er sagt er det noen ting forbrukslån oftere blir brukt til.

Dette blir forbrukslån ofte brukt til:

 • Oppussing

Nordmenn er blant dem som pusser mest opp av alle i hele verden, vi elsker oppussing.

Alt etter hva man pusser opp og hvor stort prosjektet er kan det fort bli veldig dyrt. Når det er snakk om å for eksempel pusse opp bad eller kjøkken kreves det blant annet dyre hvitevarer, faghjelp, rør og mer. Man kan også ofte oppleve at det blir dyrere enn først forventet.

 • Refinansiering

Refinansiering betyr at man samler flere smålån under et større lån. Dette gjør først og fremst at man sparer tid, og vil oppleve mindre stress da det er kun en faktura å forholde seg til.

I noen tilfeller vil man til og med kunne spare penger på å refinansiere, noe som kan høres rart ut med tanke på at man tar opp et nytt lån. Da det ofte kommer fakturagebyr og andre gebyrer med per lån, kan man faktisk spare på å kutte disse bort, og heller ta et til lån.

 • Reise

Nordmenn er også i verdenstoppen når det kommer til reising.

Uansett om det er snakk om en backpackingtur, sykkeltur eller skikkelig sydenferie, blir det fort dyrt og ofte dyrere enn man først forventet. Man bør også kunne unne seg litt ekstra når man først drar på en reise.

Det at forbrukslån er så fleksibelt gjør at det blir noe dyrere enn andre former for lån.

 • Eksempelpris på lån, sammenlignet av Finance Pal:

Effektiv rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%.

Hvis man sammenligner flere tilbud om forbrukslån og søker på de riktige tidspunktene på dagen, er det mulig å få et bra og billig forbrukslån på dagen.

WhatsApp
Telegram