Forside » Lån uten sikkerhet 25 000 kr – 500 000 kr » Artikler » Har du lån? Du bør refinansiere regelmessig. Her er hvorfor

Har du lån? Du bør refinansiere regelmessig. Her er hvorfor

Oliver 25.11.2019, oppdatert 8.8.2023

Refinansiering er en veldig fin løsning for å spare tid og for å oppleve mindre stress i hverdagen. I noen tilfeller vil det til og med lønne seg økonomisk å refinansiere.

I denne artikkelen vil du lære alt du trenger å vite om refinansiering, som hvilken form for lån du bør velge, når du bør refinansiere og hvordan du faktisk kan spare penger med refinansiering.

I denne artikkelen kan du lese mer om:

 1. Derfor bør du refinansiere
 2. Hva betyr det å refinansiere?
 3. Fordeler og ulemper med refinansiering
 4. Hvilke typer lån bør man refinansiere?
 5. Hvilke typer lån bør man bruke til å refinansiere?
 6. Hva koster det å refinansiere?
 7. Fordeler og ulemper med forbrukslån
 8. Slik søker du om lån til refinansiering på nett

Hva betyr det å refinansiere?

Når man refinansierer så samler man flere små lån under ett større lån. Dette gjør at det vil være mye enklere å holde oversikten. Alle føler nok på at det ikke hadde gjort noen plage å ha færre antall faktura å betale på i måneden, og det er nettopp her refinansiering kommer inn.

En garantert fordel med å refinansiere er nemlig det å ha bare en faktura å tenke på. Med dette vil man spare både tid og energi, noe som kan gjøre hverdagen betraktelig bedre.

 • Refinansiering er å samle flere lån under ett større lån

Det kan kanskje høres litt rart ut å ta opp enda et lån, slik man i de fleste tilfeller må når man skal refinansiere. Men når man tenker på alle de fakturagebyrene og andre gebyrene som medfølger hvert enkelt lån, kan man faktisk i mange tilfeller se at det å refinansiere vil spare penger i tillegg til tid og energi.

Å refinansiere betyr altså at man samler flere dyre smålån under ett og samme tak med et mål om å spare tid og penger.

Fordeler og ulemper med refinansiering

Refinansiering kommer med en rekke fordeler. Ingenting er mer verdifullt enn tiden din, og med refinansiering vil man sitte igjen med mer tid til overs. Samtidig kan det være potensielle ulemper med refinansiering.

Fordeler med refinansiering:

 • Man sparer garantert tid
 • Det er mye enklere å holde oversikten
 • Det er færre fakturaer å forholde seg til
 • Mulighet for en lavere månedsbetaling
 • Man kan spare penger
 • Bra for miljøet

Ulemper med refinansiering

 • Det kan hende man ikke sparer penger, dersom det ikke gjøres riktig
 • Det kan være mye å sette seg inn i til å begynne med

Som du kan se så er det en hel rekke med flotte fordeler som kommer med refinansiering, men også noen potensielle ulemper. Alt i alt er det ikke vanskelig å se at refinansiering er en veldig smart løsning.

Hvilke typer lån bør man refinansiere?

Det er i all hovedsak dyre smålån, som for eksempel kredittkort og annen dyr gjeld som bør refinansieres.

Man kan fort finne seg i en situasjon hvor man har et høyt antall lån å betale på hver måned. Disse lånene er som regel dyre smålån. Fakturaen er kanskje ikke så dyr på hvert enkelt lån, men når man legger sammen alle lånene blir det fort mye å betale hver måned. Hvis man i tillegg ser på fakturakostnader, terminkostnader og andre gebyrer som kan medføre, blir det fort unødvendig dyrt.

Når du refinansierer kan du få et lavere månedsbeløp å betale dersom du ønsker det. Du kan også eliminere alle de små unødvendige gebyrene som medfølger hver enkelt faktura.

Hvilke typer lån bør man bruke til å refinansiere?

Det er faktisk fler forskjellige former for lån man kan benytte seg av når man skal refinansiere. Enkelte aktører tilbyr lån som er fullt og helt dedikert til refinansiering, og kalles et refinansieringslån. Disse lånene er middels dyre og middels vanskelig å få godtatt. Det kreves også at man stiller med en form for sikkerhet, som oftest bolig, noen ganger bil.

 • Refinansieringslån er middels dyre og middels vanskelig å få godtatt.

Dersom man allerede har et boliglån, kan det i noen tilfeller være mulig å refinansiere under det lånet. Dette er den billigste måten å gjøre det på, men vil være vanskelig å få godtatt, og for mange vil det være umulig.

 • Boliglån til refinansiering er billig, men vanskelig, og noen gang umulig å få til.

Den tredje måten vi anbefaler å refinansiere på er gjennom et forbrukslån. Med et forbrukslån stilles det ingen som helst krav på sikkerhet, og det er den enkleste formen for lån å få godtatt når man skal refinansiere. Forbrukslån er en dyrere form for lån enn boliglån og rene refinansieringslån, men er på den andre siden mye mer fleksibel og grei å ha med å gjøre.

 • Forbrukslån er dyrere enn de andre to alternativene, men er både mer fleksibel og enklere å få godtatt.

Hva koster det å refinansiere?

Hvis man skal refinansiere gjennom sitt allerede eksisterende boliglån, vil ca. de samme betingelsene fortsatt gjelde.

 • Eksempel på refinansiering gjennom et refinansieringslån hos Nordax: rente 6,57%, 2,5 mill o/30år, kost 3.118.415, Tot: 5 618 415.
 • Eksempel på refinansiering gjennom et forbrukslån sammenlignet hos Finance Pal: Effektiv rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%.

Fordeler og ulemper med forbrukslån

Forbrukslån er som allerede nevnt en veldig fleksibel form for lån, men er dyrere enn andre former. Her er noen fordeler og ulemper med forbrukslån:

Fordeler med forbrukslån

 • Bruk pengene på akkurat det du selv ønsker
 • Fleksibel nedbetalingstid og beløp
 • Enklere å få enn andre former for lån
 • Kan fås raskt, i noen tilfeller på dagen
 • Ingen form for sikkerhet kreves

Ulemper med forbrukslån

 • Dyrere enn andre former for lån
 • Mange aktører, noen ganger lett å gå seg vill

Som du kan se kommer forbrukslån med en rekke flotte fordeler, men også noen ulemper.

Dersom du ønsker å søke om forbrukslån for å refinansiere anbefaler vi at du gjør det på nett og at du sammenligner deg frem til det beste tilbudet. Vi i Finance Pal kan gjøre jobben automatisk for deg.

Slik søker du lån gjennom Finance Pal på 1-2-3:

 1. Fyll inn ønsket beløp
 2. Fyll inn enkel personinformasjon
 3. Du blir automatisk sendt til en bank som kan tilby deg et bra tilbud

Finance Pal er ikke en bank som er ute etter å låne deg penger med dyr rente. Vi er det helt motsatte. Vi sammenligner tilbudene fra andre banker, slik at du får de beste og billigste vilkårene for deg og ditt behov.

WhatsApp
Telegram