Forside » Lån uten sikkerhet 25 000 kr – 500 000 kr » Artikler » Lån uten sikkerhet 2019 – Hvilket selskap har lavest rente?

Lån uten sikkerhet 2019 – Hvilket selskap har lavest rente?

Oliver 30.9.2019

Når du skal søke om lån uten sikkerhet er det viktig å finne så bra og billige betingelser som mulig.

 

Da det er mange faktorer som spiller inn er det ikke mulig å komme med en eksakt långiver og si at den har den laveste renten. Det man bør gjøre da er å sammenligne prisene og de andre betingelsene hos flere banker og långivere.

 

Heldigvis er det enklere enn noen gang å sammenligne. På Financepal kan du få en veldig detaljert, men samtidig enkel oversikt over prisene til forskjellige långivere. Med et enkelt google søk vil man også få opp tilbud fra et hav av långivere.

 

Noen gang kan det være enkelt å gå seg bort i jungelen av alle lånetilbudene. Når det føles slik er det viktig å først og fremst merke lokketilbud som er for gode til å være sanne, for å så ta dem til sides.

 

I denne artikkelen kan du lese mer om:

 1. Hvilken bank har lavest rente på lån uten sikkerhet?
 2. Vi har sammenlignet prisene på lån fra mange selskap
 3. Forskjellen på lån med og uten sikkerhet
 4. Hva kan lån uten sikkerhet brukes til?
 5. Hvordan søke om lån uten sikkerhet?

 

Vi har sammenlignet prisene på lån fra mange selskap

 

For å gjøre det så enkelt som mulig for deg har vi sammenlignet prisene på lån uten sikkerhet fra en rekke selskap. Vi har ikke tatt med utroverdige långivere med lokketilbud og lignende.

 

På nettsiden vår vil du som sagt finne en komplett liste med en hel rekke långivere og deres eksempelpriser.

 

Her har du et lite utdrag på låneeksempler:

 

Instabank: Effektiv rente 15,29%, Lånebeløp 65 000 kr, o/5 år, kostnad: 26 739 kr, totalt: 91 739 kr.

 

Monobank: 225 000,- over 9 år med eff. rente på 14,17 %, kostnader 162 347,- Totalt 387 347,- Nedbetalingstid nytt lån: 1-5 år. Nedbetalingstid ved refinansiering: opptil 15 år. Maks. effektiv rente 43,38 %.

 

Banknorwegian: 225 000,- over 9 år med eff. rente på 14,17 %, kostnader 162 347,- Totalt 387 347,- Nedbetalingstid nytt lån: 1-5 år. Nedbetalingstid ved refinansiering: opptil 15 år. Maks. effektiv rente 43,38 %.

 

KomplettBank: 65 000 over 5 år, nominell rente 14,3 % / effektiv rente 16,9 %. Etableringsgebyr kr 640, totalt: kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.

 

Forskjellen på lån med og uten sikkerhet

 

Når man søker om lån med sikkerhet stilles det krav om at banken skal ha rett på en verdifull eiendel (som oftest bolig) dersom du ikke klarer å betale lånet tilbake.

 

Når man søker om lån uten sikkerhet derimot vil ikke banken ha krav på noen som helst eiendel.

 

Man bør også merke seg at lån med sikkerhet er billigere enn lån uten sikkerhet. Dette er fordi banken vil ha større tillitt til deg som låntaker. De vil da være i stand til å både låne deg mer penger og tilby bedre betingelser.

 

Lån uten sikkerhet på den andre siden er kjent for å være veldig fleksible former for lån. Dette er ofte lån du kan bruke på akkurat det du selv ønsker og styrer det meste selv. Det er også kjent at lån uten sikkerhet er lettere å få enn lån med sikkerhet.

 

Hva kan lån uten sikkerhet brukes til?

 

En av de største fordelene med lån uten sikkerhet, forbrukslån og kredittkort, er at det kan brukes til akkurat det man selv ønsker.

 

Noen ting som det er vanlig å bruke forbrukslån til:

 

 • Uforutsette utgifter: Hvis det blir feil på dyre og nødvendige produkter, som for eksempel hvitevarer eller bil, vil det kreves mye penger på kort tid for å få det fikset. For veldig mange er det vanskelig å komme med mye penger på kort tid, derfor kan forbrukslån være en fin løsning. Da kan du heller betale et mindre beløp over tid, fremfor en stor sum med en gang.

 

 • Oppussing: Oppussing kan være veldig dyrt, derfor er det mange som velger forbrukslån for å oppfylle oppussingsdrømmen sin.

 

 • Reise: Etter mange og lange arbeidsdager har de fleste godt av en reise. Reiser er i seg selv dyre med fly og opphold, i tillegg kommer det man trenger av mat, kos og shopping. Dermed kan forbrukslån komme godt med. Her kan også kredittkort være et bra alternativ.

 

 • Småkjøp og gaver: Med småkjøp mener vi produkter som mobil, tv og lignende. Når juletiden eller bursdager nærmer seg kan det fort bli flere slike småkjøp. Her kan forbrukslån gjøre at du betaler et mindre beløp i måneden, i stedet for å måtte betale alt der og da.

 

 • Refinansiering: Hvis man har mange smålån man betaler på kan refinansiering være en veldig lur løsning. Med refinansiering vil man garantert spare tid og oppleve mindre stress. Man kan også få et lavere månedlig beløp å betale, med å strekke lånet over lengre tid enn det er på de opprinnelige lånene.

 

Forbrukslån brukes til mye mer enn listen over, men dette er noen ting som mange bruker forbrukslån til.

 

Noen fordeler med lån uten sikkerhet:

 • Bruk på det du selv ønsker
 • Ingen krav til sikkerhet
 • Enklere å få enn lån med sikkerhet
 • Enkelt å sammenligne mellom flere långivere

 

Noen ulemper med lån uten sikkerhet:

 • Dyrere enn lån med sikkerhet
 • Det kan oppleves som at det er for mange långivere

 

Hvordan søke om lån uten sikkerhet?

 

Av det vi erfarer er det enklere å søke om lån uten sikkerhet enn lån med sikkerhet. Du kan søke både direkte til långivere på nett, eller søke gjennom lånformidlere som sammenligner flere lån om gangen.

 

Hos oss kan du finne de beste og billigste aktørene for både långivere og lånformidlere.

 

Når du har funnet stedet du ønsker å søke, vil søknadsprosessen være noe slik:

 1. Oppgi ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, du får ofte se priseksempler samtidig som du justerer både beløp og tid.

 

 1. Oppgi personlige og økonomiske detaljer

 

 1. Hvis det blir godkjent kan du helt enkelt signere elektronisk. Hvis det ikke blir godkjent kan du prøve å søke hos en annen långiver eller lånformidler.

 

Lykke til med søknaden!

WhatsApp
Telegram