Forside » Lån uten sikkerhet 25 000 kr – 500 000 kr » Artikler » Hvordan sammenligne lån enkelt på nett?

Hvordan sammenligne lån enkelt på nett?

Oliver 7.10.2019, oppdatert 2.10.2019

Internett tilbyr en unik mulighet hvor man helt enkelt kan sammenligne lån på nett. Når man skal gjøre det har man egentlig tre alternativer

3 måter å sammenligne lån på nett:

 1. Se gjennom lån selv
 2. Bruk en låneformidler
 3. La en nettside sammenligne for deg

Alle disse metodene er det fullt mulig å bruke og ha stor suksess med.

Se gjennom lån selv

Når du skal se gjennom og sammenligne lån selv starter søket på google. Her søker du helt enkelt etter den type lån som du er ute etter, og du vil få opp et helt hav av resultater. Du kan også søke etter eksakte långivere, som for eksempel Instabank eller banknorwegian.

Selv når du søker etter eksakte långivere på google vil du opp mange resultater fra andre långivere også.

Da man får opp så mange resultater er det viktig å filtrere det som faktisk kan være aktuelt og det som kanskje ikke er like aktuelt. Man kan også fort finne en useriøs långiver med lokketilbud og lignende, disse bør man holde seg unna.

Bruk en låneformidler

Når du bruker en låneformidler vil et selskap ta søknaden din til en rekke banker, og du vil få det beste tilbudet.

Det som er svært bra med en låneformidler er at de allerede har filtrert ut de useriøse långiverne, og du vil ganske sikkert ende opp med å få tilbud fra en seriøs aktør. Låneformidlere har også i mange tilfeller en automatisk sammenligningsprosess, noe som gjør at sammenligningen av lån går veldig raskt.

Det som kan være en ulempe med å benytte seg av en låneformidler er at man kun kan få tilbud fra de bankene og långiverne som de samarbeider med. For eksempel kan det være at KlikkLån er de som er i stand til å tilby deg det lånet med best betingelser, men dersom låneformidleren som du bruker ikke har et samarbeid med dem, vil du ikke være i stand til å få det lånet.

Alt i alt er det å bruke en låneformidler veldig greit.

La en nettside sammenligne for deg

Å la en nettside sammenligne for deg kan kanskje høres ut som det samme som en låneformidler, og det er likt, men ikke det samme.

Hvis vi tar oss, Finance Pal, som et eksempel, så er vi en nettside som sammenligner lån og låneformidlere for deg. Axo Finans for eksempel er blant de beste og største låneformidlerne, og du vil kunne få tilbud fra en rekke banker vi dem, men ikke alle.

Det er her vi kommer inn på banen. Vi sammenligner betingelser fra både en hel rekke banker, og i tillegg til det sammenligner vi låneformidlere. Dette gjør at du vil kunne få tilbud fra veldig mange aktører uten å måtte bruke tid på å filtrere ut useriøse aktører.

Dette er også den måten du kan få tilbud fra flest antall långivere, uten å måtte sammenligne selv. Du kan også se om det vil lønne seg å benytte seg av en låneformidler eller om du ønsker å søke direkte hos bankene.

I denne artikkelen kan du lese mer om:

 1. Hvordan sammenligne lån enkelt på nett?
 2. Hvilke typer lån kan man søke om på nett?
 3. Hvilke banker tilbyr lån på nett?
 4. Søke om lån fysisk hos bank eller på nett?
 5. Er det trygt å søke om lån på nett?
 6. Hvordan kan jeg signere for lån på nett?

Hvilke typer lån kan man søke om på nett?

Kort og greit oppsummert kan man søke om alle typer lån på nett. Når det er sagt er det noen former for lån som har en enklere søknadsprosess på nett enn andre.

I all hovedsak gjelder det smålån og lån uten sikkerhet, som forbrukslån og kredittkort. Større lån som boliglån og lignende vil kreve en del mer, men man kan fremdeles søke om det på nett.

Hvilke banker tilbyr lån på nett?

De fleste, om ikke alle, landsdekkende banker tilbyr i dag lån på nett. Lokale banker begynner også å bli mer og mer digitaliserte, men ikke alle lokale banker har komplette nett tjenester for å kunne tilby lån på nett.

I tillegg til de tradisjonelle landsdekkende bankene har det dukket om en rekke långivere som bare fokuserer på lån via nett, eksempler på dette er Banknorwegian og KomplettBank.

Søke om lån fysisk hos bank eller på nett?

Vi anbefaler i de aller fleste tilfeller at man søker på nett. For det første vil det være mer fleksibelt for deg, og du vil enkelt kunne sammenligne prisene og betingelsene hos flere långivere.

I tillegg har nemlig nettbaserte långivere investert i å gjøre det så enkelt som mulig å søke på nett. Og de ønsker faktisk at du søker på nett. Dette gjør at de slipper å bruke ressurser for å ha en kundebehandler med deg under hele prosessen, noe som gjør at det både blir billigere og enklere for dem – og deg.

Er det trygt å søke om lån på nett?

Ja, det er trygt å søke om lån på nett. Finanstilsynet er veldig våken når det gjelder aktører som tilbyr lån på nett, noe som er veldig bra for alle låntakere. Dette gjør at risikoen for å bli lurt eller svindlet blir betraktelig lavere.

Samtidig skal det nevnes at det er viktig å ha øynene åpne. Det vil alltid være useriøse långivere som driver med lokketilbud, ulovlig markedsføring og lignende. En enkel huskeregel er; om noe høres for godt ut til å være sant, så er det nok det.

En lur ting å gjøre kan også være å søke etter tilbakemeldinger på banken du skal låne hos. For å gjøre dette kan du helt enkelt søke ‘tilbakemeldinger ‘+ bank’’ på google.

Her må man huske på at det kan være sinte låntakere som ikke klarer å betale for seg, og dermed tyr til å skrive negative tilbakemeldinger i sinne.

Hvordan kan jeg signere for lån på nett?

Det å signere for lån på nett er veldig enkelt, og kanskje til og med enklere enn å signere fysisk for hand.

Når man har fått godkjent lån kan man velge å signere med:

 • MinID
 • BankID
 • BankID på mobil
 • Buypass ID på smartkort
 • Buypass ID på mobil
 • Commfides

Når signeringen er gjort, er alt klart for at du skal få lån.

WhatsApp
Telegram