Beste forbrukslån 2019

Johan Olsen 13.5.2019, oppdatert 8.8.2023

Hvis du er på utkikk etter ditt beste forbrukslån for 2019, så har du komme til riktig plass. I denne artikkelen har vi nemlig tenkt å fortelle deg om de beste forbrukslånene som foreligger akkurat nå.

Det finnes mange forskjellige långivere og mange slags forskjellige typer forbrukslån. Rentesatser, gebyrer og andre faste utgifter varierer voldsomt.

Å lete seg fram til det tilbudet som passer aller best for dine behov kan virke vanskelig. Derfor har vi forsøkt å samle så mye relevant informasjon om beste forbrukslån i 2019 som mulig på en plass.

Vi skal se på hva et forbrukslån egentlig er, og når det kan være høvelig å søke denne typen kreditt. Vi vil også ta en grundig titt på hva slags hensyn som bør prioriteres når du vurderer forskjellige lån fra forskjellige banker. Selvsagt vil vi presentere en del gunstige alternativer, og varte opp med noen gode råd og tips.

Begynn ditt søk etter ditt beste forbrukslån for 2019 med å lese videre!

Hva er forbrukslån?

Forbrukslån er en type lån som stadig flere norske forbrukere velger å søke om. På den måten kan du oppnå litt ekstra frihet i din økonomi, eller du kan få noen ekstra kroner akkurat når du trenger det mest.

Forbrukslån skiller seg fra andre typer lån på en del definerende punkter. Her har du en oversikt over noen av de viktigste:

 • Ingen krav om sikkerhet
 • Du kan bruke pengene på hva du vil
 • Små summer tilgjengelig
 • Tilbakebetalingstid på maks 5 år

Som du ser, er forbrukslån altså forskjellig fra billån og huslån på den måten at det byr på langt større frihet. Låner du penger til et kjøretøy eller investering i eiendom, må du bruke pengene på å kjøpe det du har oppgitt i din lånesøknad. Utlåneren vil også ta pant i det gjeldende objektet, være det seg et hus eller en bil.

Med et forbrukslån står du aldeles fritt. Du kan gjør akkurat som du vil. Du behøver ikke engang si et ord til banken om hva du har slags planer med lånet ditt

Hva er forbrukslån egnet for?

Et forbrukslån kan være egnet for å gi deg tilgang til ekstra penger når du trenger det som mest, gjerne på kort varsel. Typisk, vil forbrukere søke om forbrukslån enten for å:

 • Løse en prekær finansiell situasjon

Eller:

 • Få litt ekstra å rutte med

Altså kan et forbrukslån enten hjelpe deg når du opplever vanskeligheter økonomisk, for eksempel hvis en uventet utgift dukker opp. Kanskje kjøleskapet går i stykker, kanskje du får en bulk i bilen.

Et forbrukslån kan også gi deg sjansen til å nyte noe du har lyst på, en ferietur, for eksempel, som du siden må betale for i form av avdrag på lånet.

Hva er forbrukslån sine bruksområder?

Som vi berørte i punktet over kan du bruke et forbrukslån i hovedsak på enten å løse et problem, eller å unne deg noe ekstra. Kunder bruker ofte forbrukslån på følgende måter:

 • Kjøp av hvitevarer
 • Kjøp av elektronikk
 • Oppussing
 • Reiser
 • Klær
 • Sommerferie
 • Jul

Dette er bare noen typiske eksempler. Husk at et definerende trekk ved forbrukslån er at du står aldeles fritt til å gjøre hva du vil med pengene. Her nyter du altså full frihet.

Hva er forbrukslåns fordeler

Den store fordelen med forbrukslån er at du kan bruke pengene på hva som helst. Du slipper også å stille med sikkerhet i form av pant.

Dette gjør at forbrukslån er veldig fleksible. Du finner også mange tilbud om denne typen lån, noe som gjør dem tilgjengelig for forbrukere flest.

Hva er forbrukslåns ulemper

Forbrukslån har en stor ulempe i forhold til å ta opp lån med sikkerhet, sånn som hus- eller billån. Det er at rentene gjerne er høye.

Det har seg rett og slett slik at det er dyrere med forbrukslån enn andre typer lån. Dette er det viktig at du er klar over. Du vil ikke kunne finne et forbrukslån som har lavere utgifter enn et lån med sikkerhet.

Grunnen til dette er enkel: bankene tar større risiko ved å låne ut penger uten sikkerhet i form av pant. Dette gir seg utslag i at de krever høyere renter.

Hva er viktigst når du leter etter det beste forbrukslånet?

Nøyaktig hva som er viktigst når du leter etter det beste forbrukslånet, avhenger selvsagt av dine personlige omstendigheter.

Hvis du er på jakt etter bare en mindre sum for å betale en uventet regning, har du selvsagt andre behov enn hvis du ønsker å låne 500 000 for å renovere huset. Allikevel er det en del punkter som alle som er på utkikk etter det beste forbrukslån i 2019 bør ta hensyn til:

 • Best mulig rente
 • Billigste gebyrer
 • Riktig lånebeløp
 • Egnet tilbakebetalingstid
 • Ryddig søknadsprosess
 • Oversiktlig og brukervennlig nettside
 • God kundestøtte
 • Godt omdømme
 • Veletablert selskap

Selvsagt er det viktig å lete etter den beste renten. Dette sier seg selv, det er jo den som har mest å si for hva lånet koster.

At du bør unngå dyre gebyrer er også ganske universelt. Her finnes det store forskjeller, så husk alltid å lese det som står i liten skrift når det gjelder etableringsgebyr og termingebyr.

Lånebeløp og tilbakebetalingstid er avhengige av hverandre. Dess mer du låner, dess lengre løpetid er tilgjengelig og motsatt. Merk at mange långivere kun byr på små lån, under 50 000, som sin nisje.

Punkter som søknadsprosess, nettside, kundestøtte, omdømme og hvor veletablert selskapet er kan kanskje virke mindre betydningsfulle enn de foregående. Slik forholder det seg ikke. Du vil for all del ha med et profesjonelt og troverdig foretak å gjøre når du låner penger. God kundestøtte kan være verdt noen ekstra kroner i gebyr eller renter.

Forskjellige gebyrer for forbrukslån

Når du er på utkikk etter ditt beste forbrukslån, er det av stor betydning at du vurderer gebyrene nøye. Her er det betydelige summer å spare – eventuelt sløse bort. Stort sett har alle forbrukslån to gebyrer:

 • Etableringsgebyr
 • Termingebyr

Det finnes store forskjeller her. Særlig hvis du er ute etter et mindre lånebeløp, kan du gå på en smell. Det er ikke klokt å låne 5000 kr, og måtte ut med 950 kr i etableringsgebyr. Pass på, så du ikke går i fella.

I tillegg finnes også:

 • Purregebyr
 • Fakturagebyr

Disse kan du unngå. Selvsagt er purregebyret forbeholdt kunder som ikke betaler i tide. Fakturagebyr unngår du ved å velge papirløs betaling.

I det hele og store, er det penger å spare på å alltid sørge for at du betaler avdragene dine presist. Går det galt, kan du foruten purregebyr også ende opp med inkassogebyr og andre unødvendige kostnader.

Husk forresten også at du når som helst kan innfri lån på 50 000 kr eller mindre ved å betale alt du skylder på en gang. Da vil alle kostnader forsvinne.

Det er viktig å finne de beste forbrukslån rentene

Rentesatsene som tilbys for forbrukslån varierer voldsomt. I dagens marked ligger satsene gjerne på mellom 6.99% til 26.9%. Da skjønner alle at det er store summer å spare på å finne de beste forbrukslån rentene!

Det første du gjør er å finne en låntilbyder som har en rentesats som du kan leve med. Bare vær klar over at alle banker vil gi deg et bredt spekter av mulige renter. Gjerne helt fra 6.99% til 26.9%. Du vil ikke vite hva slags rente som vil gjelde for ditt lån før du har gjennomført søknadsprosessen.

Dette skyldes at renten du blir tilbudt er en refleksjon av hvor høy risiko långiveren mener lånet har. Altså, kan de ikke si noe sikkert om renten før de har gjennomført en kredittundersøkelse på deg.

Konsekvensen er at det er særdeles viktig at du finleser låneavtalen du blir tilbudt. Det er først når den foreligger at den faktiske renten stadfestes. Det vil si at selskapet som lokker med lavest rente, ikke nødvendigvis er selskapet som byr nettopp deg på den laveste renten.

Beste forbrukslån 2019 for små beløp

Det beste forbrukslånet i 2019 hva gjelder små beløp kan du finne hos selskaper som spesialiserer seg på dette segmentet. De finnes det mange av. Blant de mest fremtredende kan vi nevne:

 • Modus Finans
 • Folkia
 • L’Easy
 • KlikkLån

Alle disse långiverne byr på lån på under 50 000 kr. Nedre grense varierer noe, men vanligst er at minste tillate lånebeløp er på enten 5000 kr eller 10 000 kr.

Renten som tilbys varierer fra selskap til selskap. Det gjør også gebyrene. For å finne ut mer om omdømme, kundestøtte og så videre kan det være lurt å lese våre anmeldelser om de forskjellige långiverne.

Beste forbrukslån 2019 for større beløp

Ønsker du å låne mer enn 50 000 kr finner du tilbud om det hos en lang rekke selskaper som opererer i det norske markedet. Du kan låne opptil 500 000 kr hos mange banker. Ja, du kan også finne tilbud om lån på helt oppe i 600 000 kr uten sikkerhet.

Blant de ledende finansinstitusjonene som byr på store forbrukslån kan vi nevne:

 • Bank Norwegian
 • Monobank
 • Komplett Bank

Her er det viktig å påpeke at mange av disse selskapene også byr på mindre lån. Du skal også huske på at renter for store lån gjerne er betraktelig lavere enn for små lån. Det vil si at hvis en bank reklamerer med renter mellom 6,99% og 26,9%, så er nok den lavere satsen forbeholdt store lån.

Når det gjelder gebyrer, så finnes det store forskjeller. For eksempel kan det være lurt å unngå etableringsgebyrer som er prosentvise hvis du låner en stor sum. Låner du 500 000 er et etableringsgebyr på selv 950 kr å foretrekke fremfor et på 2,8%.

For detaljert informasjon om alle disse låntakerne, kan du sjekke våre anmeldelser. Selvsagt er det særs viktig å velge et solid og pålitelig selskap hvis du har til hensyn å låne opptil en halv million kroner. Dette er en beslutning du ikke bør ta på sparket. Research bør starte med å hente relevant informasjon fra objektive og informative nettsider som denne.

Beste forbrukslån 2019 for refinansiering

Så langt har vi sett på beste forbrukslån for 2019 for bruk på hva du vil. En annen type lån uten sikkerhet er lån til refinansiering. Det vil altså si et lån du tar opp for å nedbetale eksisterende gjeld, gjerne for å samle flere lån under ett.

Mange av långiverne vi inkluderte i punktet over om beste forbrukslån for større beløp, byr også på refinansiering. For denne typen lån vil vilkårene være annerledes enn for andre usikrede lån. Du vil gjerne tilbys lavere rente, og tilgjengelig løpetid kan være atskillig lengre. Gjerne helt opptil 15 år, mens øvrige forbrukslån sjeldent kan innfris på mer enn 5 år.

Viktige hensyn å ta når du vurderer hva som er det beste lånet for refinansiering, inkluderer foruten alle de som også gjelder for andre forbrukslån, særlig mulighet til å søke sammen med noen andre. Ved å gjøre det, kan du oppnå bedre renter for ditt nye lån. Selvsagt er dette noe du bør vurdere hvis du er på utkikk etter refinansiering fordi du har mange dyre smålån.

En finansagent kan hjelpe deg finne beste forbrukslån 2019

Vi har allerede rådet deg til å bruke vår nettside til å hjelpe deg å finne det beste forbrukslånet for 2019. Her finner du foruten grundige og uhildete anmeldelser, også informative artikler om denne typen lån og relaterte tema.

Det finnes også en annen type nettsider som kan hjelpe deg. De tilhører finansagenter. Det er selskaper som formidler lån på vegne av mange forskjellige banker. Ved å søke om forbrukslån via en finansagent, vil du motta tilbud fra en rekke utlånere på en gang. De beste finansagentene samarbeider med opptil 20 forskjellige banker.

Fordelene med å bruke en finansagent er mange. Blant de mest fremtredende, kan vi nevne:

 • Kartlegg hva slags lån du kan få
 • Bare fyll ut en søknad
 • Få profesjonell veiledning

Som vi tidligere har vært inne på, vil du først vite hva slags rente som vil gjelde for ditt lån etter at søknadsprosessen er gjennomført. Ved å søke mange plasser samtidig, får du et konkret og nøyaktig bilde over hva slags rente som vil gjelde for deg.

Selvsagt er det kjekt å søke hos opptil 20 banker uten å måtte fylle ut 20 søknadsskjemaer. Det er også mange finansagenter som vil by på gode råd og veiledning. De gjelder å spore opp. Med deres hjelp, kan du finne ditt beste forbrukslån for 2019 med minst mulig bry.

WhatsApp
Telegram