Forside » Lån uten sikkerhet 25 000 kr – 500 000 kr » Artikler » Hvordan finne finansiering til bruktbil?

Hvordan finne finansiering til bruktbil?

Oliver 11.11.2019, oppdatert 8.8.2023

Når du skal finne finansiering til bruktbil anbefaler vi at du vender nesen mot internett. Slik kan du sammenligne flere lån fra flere aktører, på denne måten finner du det billigste lånet.

Det er hovedsakelig to former for lån du kan ha i sikte når du tenker på å kjøpe bruktbil. Disse to formene er tradisjonelt billån og forbrukslån, i enkelte tilfeller kan man også benytte seg av et grønt billån.

Hvis du handler bruktbil direkte fra en forhandler vil det i mange tilfeller la seg gjøre med et billån som finansiering. Når du handler privat derimot, kan det hende at forbrukslån er det beste alternativet.

I denne artikkelen kan du lese mer om:

 1. Hvordan finne finansiering til bruktbil?
 2. Hvilke former for lån kan brukes til bruktbil?
 3. Fordeler og ulemper med forbrukslån
 4. Hva koster forbrukslån?
 5. Hvordan søke om forbrukslån?
 6. Slik finner du det billigste forbrukslånet

Hvilke former for lån kan brukes til bruktbil?

Som nevnt er det i hovedsak to former for lån som brukes til finansiering av bruktbil, billån og forbrukslån, og i enkelte tilfeller et grønt billån. Kredittkort og andre former for smålån som kan brukes på det du selv ønsker, kan naturligvis også brukes til å kjøpe bruktbil, men vi anbefaler ikke det.

 • Billån og Forbrukslån er de vanligste formene for bruktbil

Billån

Billån blir så og si alltid brukt når det er snakk om nye biler. Forhandlere tilbyr også i mange tilfeller billån når man handler dyrere bruktbiler fra dem. Det er også mulig å få billån når man kjøper bruktbil fra eksterne långivere, men det er ingen garanti at det vil la seg gjøre.

Da billån tradisjonelt sett er en relativt billig form for lån er det visse krav som må oppfylles. Først og fremst må bilen være av en litt høyere prisklasse. Man får for eksempel sjeldent billån for en bil som koster 20.000kr. Man må også kunne stille sikkerhet, som oftest i bolig.

Hvis man ikke har noe å stille som sikkerhet vil man heller ikke kunne ta opp et billån.

Det kreves også en rekke dokumentasjoner som må lastes opp når man søker om billån. Mye av dette må være på plass allerede før man søker.

 • Grønt billån kan benyttes dersom bilen har et co2 utslipp på under 120 gram per kilometer

Om man skal kjøpe elektrisk bil eller i noen tilfeller hybrid bil, kan man søke om et grønt billån. Dette er en enda litt billigere form for lån enn vanlig billån, men i tillegg til de vanlige kravene som kreves, må det oppfylle utslippskrav.

Forbrukslån

Forbrukslån blir ofte benyttet når det er snakk om bruktbil fra privat forhandler, eller dersom bilen er av en lavere prisklasse. Hvis man ikke kan stille med sikkerhet, vil også forbrukslån være den ideelle formen for lån.

Forbrukslån er veldig fleksibelt og man trenger ikke alle de samme dokumentasjonene som man trenger for billån. Man må fremdeles stille med dokumentasjoner om personlig økonomi og lignende.

 • Forbrukslån er mer fleksibelt, men dyrere enn billån

Det er også vanligvis enklere å både få og søke om forbrukslån. Når det er sagt, er det viktig å merke seg at forbrukslån er en dyrere form for lån enn hva billån er.

Andre former for lån

I tillegg til billån og forbrukslån, er det også enkelte andre former for lån som er mulig å bruke når man skal kjøpe bil. Dette er i hovedsak smålån uten sikkerhet, som for eksempel kredittkort.

Merk deg at vi anbefaler billån eller forbrukslån, alt etter hva omstendighetene tilsier.

Fordeler og ulemper med forbrukslån

Forbrukslån er en populær form for lån som kommer med en rekke fine fordeler, men også noen ulemper

Noen fordeler med forbrukslån:

 • Enkel søknad
 • Enklere å få enn andre lån
 • Fleksibelt beløp og nedbetalingstid
 • Bruk pengene på akkurat det du selv ønsker
 • Ingen krav om sikkerhet

Noen ulemper med forbrukslån:

 • Dyrere enn noen andre lån
 • Mange aktører, lett å gå seg vill
 • Tas ofte uten særlig baktanke

Som du kan se er det både fordeler og ulemper med forbrukslån. Den hovedsakelige fordelen med forbrukslån er nok at det kan brukes til det man selv ønsker, mens den største ulempen er at det er dyrere enn enkelte andre former for lån.

Når det er sagt, så er de billigere lånene betraktelig mindre fleksible enn forbrukslån. Forbrukslån er den billigste formen for lån i sin klasse – lån uten sikkerhet som kan brukes på hva som helst.

Hva koster forbrukslån?

Prisen av forbrukslån kan variere en god del basert på flere faktorer. Blant annet personlig økonomi og tidligere betalingshistorie.

Det spiller også en stor rolle hvor du søker om forbrukslån, forskjellige aktører tilbyr forskjellige betingelser. Når du søker gjennom Finance Pal, sammenligner vi de beste tilbudene fra de beste bankene.

 • Eksempelpris på lån gjennom Finance Pal: Effektiv rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%.

Hvordan søke om forbrukslån?

Det er enklere enn noen gang å søke om forbrukslån. Flere aktører investerer i å gjør det så enkelt som mulig, det samme gjør vi i Finance Pal. Søknadsprosessen gjennom oss er veldig enkel.

Slik søker du om forbrukslån gjennom Finance Pal:

 1. Velg ønsker lånebeløp
 2. Fyll inn informasjon som blant annet inntekt og boforhold
 3. Du blir automatisk sendt til den långiveren som tilbyr deg et bra og billig lån

Når du kommer til nettsiden til långiveren som kan tilby deg lån vil informasjonen være lagret, og du slipper å fylle inn på nytt. Tilbudet du får er uforpliktet og du velger selv om du ønsker å takke ja eller nei til det.

Slik finner du det billigste forbrukslånet

Vi anbefaler alltid at du sammenligner flere lånealternativer før du søker. Det kan være en langsom prosess, og du kan komme over useriøse aktører. For å slippe å gjøre jobben selv og garantert få et bra tilbud fra sen seriøs aktør kan du søke gjennom oss. Vi gjør nemlig jobben for deg på noen få sekunder.

WhatsApp
Telegram