Forside » Lån uten sikkerhet 25 000 kr – 500 000 kr » Artikler » Beste forbrukslån på dagen 2019

Beste forbrukslån på dagen 2019

Johan 20.9.2019, oppdatert 8.8.2023

Med elektronisk signering og helautomatisk søknadsprosess, er det nå faktisk mulig å få forbrukslån på dagen. Samtidig skal det sies at det er noen faktorer som spilles inn dersom det skal la seg gjøre.

 1. Først og fremst må du forsikre deg om at långiveren som du søker hos faktisk er i stand til å tilby lån på dagen. Av det vi erfarer så kan de aller fleste nettaktører tilby det.
 2. Du må selv kunne komme med både elektronisk signering og annen elektronisk dokumentasjon som kreves, som for eksempel siste lønnslipp eller siste skattemelding.
 3. Du må få søknaden om forbrukslån godkjent. Dette er en automatisk prosess når du søker på nett, så du vil i de aller fleste tilfeller få umiddelbart svar, godkjent eller avslått.
 4. Hvis du får søknaden godkjent er det bare bankene det står på. Da det ikke er alle tider på døgnet hvor banker sender og mottar penger, vil det kunne gjøre slik at du må vente til neste virkedag før du får lånebeløpet på din konto.

Hvis alt går som det skal og bankene er i stand til å overføre penger når du søker, er det fullt mulig å få forbrukslån på dagen.

I denne artikkelen kan du lese om:

 • Slik får du forbrukslån på dagen
 • Hvordan søke om forbrukslån?
 • Bør man søke om forbrukslån hos banken eller på nett?
 • Hva koster forbrukslån?
 • Hvordan finne et bra forbrukslån?
 • Hva kan et forbrukslån brukes til?

Hvordan søke om forbrukslån?

Med helautomatiske søknadsprosesser, og signering og innlevering av dokumenter elektronisk, er det både veldig enkelt og raskt å søke om forbrukslån.

De fleste banker har stort fokus på at det skal være så enkelt og oversiktlig som mulig å søke om lån, noe som er veldig greit for deg som er låntaker.

Slik starter mange søknadsprosesser:

 1. Velg lånebeløp
 2. Velg foretrukket nedbetalingsperiode
 3. Oppgi e-post eller telefonnummer

Når du har gjennomført disse stegene vil du komme til den litt mer komplekse delen av søknaden. Her fyller du inn personlig informasjon, som fullt navn, personnummer og lignende. Du må også ofte fylle inn informasjon som lønn og boforhold.

Når dette er gjort vil du umiddelbart få godkjent eller avslått søknaden. Hvis søknaden blir godkjent er det bare elektronisk signering som gjenstår.

Eksempler på elektronisk signering:

 • BankID
 • BankID på Mobil
 • MinID
 • Buypass ID på Smartkort
 • Buypass ID på Mobil
 • Commfides

Med vellykket signering vil pengene bli utbetalt til deg, enten får du pengene på dagen eller så må du vente til neste virkedag.

Bør man søke om forbrukslån hos banken eller på nett?

Kort sagt er det enkleste og lureste å søke om forbrukslån på nett fremfor å gjøre det fysisk i banken.

Ikke bare er det best for deg å søke på nett, det er nemlig det bankene også foretrekker. Når låntakere søker om lån direkte i banken er de avhengige av å ha en kundebehandler som hjelper til med søknaden. Når søknaden gjennomføres gjennom nett derimot skjer alt automatisk. Dette gjør at det er billigere og enklere for banken.

 • Når du skal søke om et forbrukslån vil det enkleste og raskeste, både for deg og banken, være å gjennomføre søknaden elektronisk på nett.

Når det er sagt så er det ikke nødvendigvis bare ulemper med å besøke banken fysisk, da det kan forsterke kundeforholdet ditt med banken.

Hva koster forbrukslån?

Den effektive renten på forbrukslån ligger på alt fra 8% til over 40%. Det er flere faktorer som spiller inn på hvor renten vil ligge på forbrukslånet.

Bankene ser særlig på inntekten din, annen gjeld og betalingsdyktigheten din når de skal vurdere renten på lånet. Nedbetalingstid og lånebeløp spiller også en stor rolle for den effektive renten på lånet.

Eksempelkostnad for forbrukslån hos populære långivere:

 • Bank Norwegian: Effektiv Rente: 16,5%. Etableringsgebyr: 950kr. Lånebeløp 100.000kr over 2 år. Kostnad: 16.682kr. Totalt: 116.682kr.
 • Sbanken: Effektiv Rente: 11,06% Etableringsgebyr: 0kr. Lånebeløp 100.000kr over 5 år. Kostnad: 29.071kr. Totalt: 129.071kr.

I disse to eksemplene finner vi et lån som tar 950kr i etableringsgebyr og et lån som har gratis etableringsgebyr. Selv om Sbanken har gratis etableringsgebyr og lavere effektiv rente, kan vi se at den totale kostnaden blir dyrere på grunn av den lengre nedbetalingstiden.

Hvordan finne et bra forbrukslån?

Først og fremst er det viktig å ikke bare søke hos en långiver. For å finne det beste forbrukslånet for deg bør du enten gjøre grundig research selv, eller benytte deg av en tjeneste som sammenligner lån for ditt behov.

 • Tips: Ikke søk om lån hos bare en bank. Sammenlign flere alternativer.

Det er også viktig å ikke blir lurt av annonser og reklamer. Som du kan se i eksempelkostnadene hos Bank Norwegian og Sbanken, så har Sbanken både lavere effektiv rente enn Bank Norwegian, og de har heller ingen etableringsgebyr. I slike eksempler er det viktig å legge merke til den totale kostnaden og nedbetalingstiden.

Med første øyekast kan det se ut som Bank Norwegian er mye dyrere, men siden nedbetalingstiden i eksemplet er 3 år kortere enn hos Sbanken, vil den totale kostnaden faktisk være billigere.

 • Tips: Les annonsetekster og eksempler nøye. Legg merke til total kostnad og nedbetalingstid i eksemplene.

Hva kan et forbrukslån brukes til?

Det er helt opp til deg hva du ønsker å bruke pengene til. Forbrukslån brukes ofte til refinansiering, oppussing, reise og mye annet.

 • Forbrukslån kan brukes til alt

Kort forklart er forbrukslån skapt for å dekke enhver dyrere utgift man har.

Uforutsette utgifter dukker ofte opp når det passer som minst. I slike tilfeller kan det være en bra løsning å velge et forbrukslån for å dekke utgiftene. Da betaler du et mindre beløp i et avtalt antall måneder i stedet for å måtte dekke dyre utgifter der og da, noe som kan ha en negativ effekt på den personlige økonomien din.

Hvis du skulle ha akutt bruk for forbrukslån er det mulig med en automatisk søknadsprosess å få pengene samme dag. Hvis det er utenfor bankenes åpningstider vil du måtte vente til neste virkedag før du får pengene. Dette tatt med forbehold om at søknaden blir godkjent.

WhatsApp
Telegram