Forside » Lån uten sikkerhet 25 000 kr – 500 000 kr » Artikler » Pusser du opp badet? Dette er kostnadene du kan forvente og hvordan du kan finansiere det

Pusser du opp badet? Dette er kostnadene du kan forvente og hvordan du kan finansiere det

Oliver 18.11.2019, oppdatert 22.10.2019

Kostnadene på å pusse opp badet kan variere veldig, avhengig av omfang og standard. I denne artikkelen skal vi gå gjennom forventede kostnader for en total renovering av badet. Vi tar også utgangspunkt i at det er en vanlig høy standard på badet.

Merk at ekstra utgifter kan komme i tillegg, for eksempel dersom det er fuktskader som ikke ser dagens lys før renoveringen starter.

I denne artikkelen kan du lese mer om:

 1. Forventede kostnader når du skal pusse opp badet
 2. Hvor lang tid tar det å pusse opp badet?
 3. Hvilke former for lån kan du bruke for å pusse opp badet?
 4. Fordeler og ulemper med forbrukslån
 5. Hvordan få det billigste forbrukslånet?

Forventede kostnader når du skal pusse opp badet

 1. Demontering av badet

Det første steget mot et nytt bad er å demontere og rive det opprinnelige badet. Dette er en jobb som er mulig å gjøre selv, men det kan være verdt å få fagfolk til å hjelpe.

Denne delen høres kanskje enklere ut enn den faktisk er, og viktige ting som må gjøres som riktig avfallssortering, tildekking av andre rom og kanskje få inn et midlertidig toalett, er lett å glømme av.

Når man har fagfolk til å hjelpe vil dette gå på automatikk, men med litt planlegging kan det være mulig å gjøre dette selv.

 1. Eventuelt fikse/forsterke gulv og vegger

Når demonteringen er ferdig vil det ofte kreves forsterkelse av gulv og vegger. Her vil vi anbefale å få hjelp av fagfolk som kan dette. Det er naturligvis veldig viktig å vite om faktisk gulv og vegger er i stand til å holde det nye badet.

 1. Isolering og planlegging

Denne delen er veldig viktig. Ikke bare er isoleringen viktig, men her legges grunnlaget for hvordan elektronikken skal være.

Hvis det gjøres feil med elektronikken i dette stadiet, vil det kreve veldig mye ekstra arbeid når det nye badet skal monteres. Her er man altså avhengig av at badet er ferdig planlagt, slik at man har full kontroll på hvordan elektronikken bak veggene skal være.

 1. Gulv, vegger og tak

Nå er det tid for at gulv, vegger og tak skal monteres. Dette er også en veldig viktig del.

Hvis arbeidet her ikke er grundig og ordentlig gjort, vil det skape store og dyre problemer i fremtiden. Det er alfa omega at alt er tett, derfor anbefaler vi på det sterkeste å få fagfolk til å gjøre denne jobben.

 1. Legging av flis

Dette er kanskje den kjedeligste og mest langsomme delen av renoveringen. Det er nemlig mye arbeid og høy presisjon som står bak bra flis legging. Hvis arbeidet her ikke er gjort på ordentlig vis, kan det koste mye i fremtiden. Omgjøring av arbeidet er også svært krevende.

 1. Montering av nytt bad

Endelig begynner badet å se dagens lys. Etter mye grunnarbeid som ikke synes særlig, er det nå på tide å endelig se at badet tar form.

Selv om dette delen er ganske rett frem med montering, kan det absolutt være verdt å få fagfolk til å hjelpe med dette.

 1. Opprydding

Oppryddingsbiten kan være både veldig slitsom og demotiverende, men det er som alle andre deler en viktig del. Alt av avfall og rester må kjøres bort hvor det kan kastes i riktig avfall. Når du velger å få hjelp av fagfolk kan de gjøre dette for deg.

 • Hos Bademiljø vil kostnaden på dette være ca. 360.000kr på et bad som er 10m2. Merk at prisen kan variere basert på en rekke faktorer.

Hvor lang tid tar det å pusse opp badet?

Det er flere faktorer som spiller inn, og renoveringen kan ta både kortere og lengre tid enn forventet.

 • I følge BOVG tar det som oftest ca. mellom 4 og 5 uker å pusse opp et bad som er mellom 8 og 12m2

Som i seksjonen over, så er det flere tidskrevende oppgaver som må gjøres under renovering og oppussing av bad. Og ved alle delene kan det oppstå uforutsette ting som gjør at det kan ta lengre tid. Hvis alt går som det skal derimot, kan det ta kortere tid enn forventet.

Hvilke former for lån kan man bruke for å pusse opp badet?

Det er dyrt å pusse opp og renovere badet, noe som gjør at det ofte kreves et lån. Forbrukslån er i all hovedsak den låneformen som brukes til oppussing og renovering. I enkelte tilfeller kan det la seg gjøre å ta renoveringen under boliglånet, men det er ingen garanti for det.

Fordeler og ulemper med forbrukslån

Forbrukslån er en form for lån som kommer med en rekke fordeler, men også noen ulemper.

Noen fordeler med forbrukslån:

 • Bruk pengene på akkurat det du selv ønsker
 • Det stilles ingen krav til sikkerhet
 • Kan i noen tilfeller fås på dagen
 • Enklere å få godkjent enn andre former for lån
 • Enklere søknad enn andre former for lån
 • Enkelt å sammenligne for å få den beste prisen

Noen ulemper med forbrukslån:

 • Dyrere enn noen former for lån
 • Mange alternativer, enkelt å gå seg vill
 • Tas ofte spontant

Hvis man planlegger forbrukslånet og bruker troverdige nettsider for sammenligning, så vil man etter all sannsynlighet få en bra låneopplevelse.

Da forbrukslån er mye mer fleksibelt enn andre former for lån som boliglån og billån er det også dyrere. Med tanke på fleksibiliteten og at man ikke trenger noen form for sikkerhet, kan man egentlig ikke sammenligne forbrukslån med lån som boliglån og billån.

Hvordan få det billigste forbrukslånet?

Vi anbefaler alltid at du sammenligner flere alternativer før du velger et forbrukslån. Dette gjør at du kan se de forskjellige prisene og betingelsene som de forskjellige bankene tilbyr.

Hvis du gjør dette selv kan det være en langsom prosess, og du kan dessverre komme over useriøse aktører.

For å gjøre sammenligningsprosessen mye enklere har vi i Finance Pal utviklet en automatisk sammenligner. Denne gjør at du mottar det beste lånetilbudet fra en hel rekke banker med å kun fylle inn helt enkel informasjon.

 • Låneeksempel via Finance Pal: Effektiv rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%.

Med å sammenligne lån gjennom oss sikrer du deg de beste og billigste betingelsene for ditt behov.

WhatsApp
Telegram