Pengi

Koti-ikoni pengi.no
Fordeler og ulemper
+ Søk om lån hos 15+ banker + Lån alt fra 5000 til 500 000 kr + Videreformidler tjenesten til velrennomerte Centum Finans
- Kundestøtte utelukkende på epost - Ingen fordel versus å bruke Centum Finans direkte
Låneeksempel:
Gå til nettstedet »
(Åpnes i en ny fane)
Annonselenke
Långivere
Virksomhet: Firstborn Capital IVS Opprinnelsesland: Danmark Virksomheten startet opp: 2015

Disse lånene kan du søke om via Pengi

Pengi er en formidler av lån; ikke en långiver. Det vil si at du bruker Pengi til å søke om lån hos en rekke banker på en gang. I alt kan du via denne tjenesten søke om lån hos 15 forskjellige banker på en gang.

Lånene du kan søke om er forbrukslån eller lån til refinansiering. Samtlige lån er uten sikkerhet.

Du kan ta opp lån fra så lite som 5000 kr, og helt opp til 500 000 kr. Den årlige nominelle renten du må betale ligger på mellom 5,99% og 26,90%. Forbrukslån må betales tilbake på mellom 1 og 5 år; lån til refinansiering på mellom 1 og 15 år.

Du kan søke om lån så fremt du har fylt 18 år, og har en årsinntekt på minst 120 000 kr. Bare vær klar over at selv om Pengi lar deg søke i en så ung alder, så vil ikke det si at bankene de samarbeider med vil godta din søknad.

Hva slags termingebyr, etableringsgebyr og andre faste utgifter du kan belage deg på, avhenger fra bank til bank. Pengi vil ikke i noe tilfelle belaste deg med utgifter overhodet for å benytte deg av deres tjenester.

Søknader fra kunder med betalingsanmerkninger vil ikke aksepteres.

Pengi sammenlignet med konkurrentene

Pengi er en av svært mange andre finansagenter som nå opererer i det norske forbrukslånsmarkedet. Det vil si at de møter en hel del skarp konkurranse.

Selskapet gjør det bra hva gjelder utvalg av forskjellige lån. Helt fra 5000 til 500 000 kr er jo unektelig et bredt spekter. Rente helt nede i 5,99% er direkte imponerende. Selv om du jo ikke kan forvente at du tilgodesees med en så god rentesats hvis du ikke låner veldig mye penger og har en eksepsjonelt sterk privatøkonomi. Pengi har også en innholdsrik nettside med mye nyttig info.

Hva gjelder svakheter ved Pengi er de todelt. For det første er kundeservice kun tilgjengelig via epost. Dette virker ikke særlig tillitsvekkende, og er unektelig et minus i forhold til mange konkurrenter.

For det andre, opereres hele Pengis søknadsprosess av en konkurrent: Centum Finans. Med andre ord, søker du via Centum Finans når du bruker nettsiden til Pengi. Da må man jo spørre seg hva som er fordelen med dette, i forhold til bare å bruke Centum Finans sin nettside. Særlig all den tid Centum er kjent for å ha en meget god kundeservice.

Sammenligning av gjennomsnittlige rentesatser. Merk at diagrammet ikke inneholder noen opplysninger om eventuelle tilleggskostnader.

Slik søker du på lån gjennom Pengi

Du søker på lån gjennom Pengi ved å bruke selskapets lånekalkulator. Den finner du på selskapets nettside. Slik går du frem:

  1. Velg ønsket lånesum
  2. Velg ønsket tilbakebetalingstid
  3. Oppgi personopplysninger
  4. Pengi søker om lån på dine vegen hos 15 + banker
  5. Du velger det lånet du synes virker best
  6. Skriv under på låneavtalen med BankID

Det som det er viktig å understreke her er at lånekalkulatoren vil gi det et overslag på hva slags renter og andre utgifter lånet vil koste deg. Altså bare et overslag. De faktiske rentene og gebyrene vil kun fastslås når din søknad har blitt behandlet.

Det vil si at det først er etter at bankene har vurdert din kreditt og gjort en bedømming av din betalingsevne at de gir deg et tilbud. Her gjelder det altså å trå varsomt. Sørg alltid for å lese låneavtalen nøye før du skriver under på den.

Det kan hende at bakene Pengi søker hos på dine vegne vil be om ytterligere informasjon, sånn som lønnsslipper og lignende. De vil i så fall ta kontakt med deg, og veilede deg angående hvordan du skal gå frem.

Gå til nettstedet
Annonselenke

Dette sier kundene om Pengi

Nedenfor finner du ekte erfaringer og vurderinger fra faktiske kunder. De har blitt samlet inn fra nettfora og andre kilder.

Anførselstegn Alt gikk fint

Alt gikk fint med lånet. Hadde aldri hørt om Pengi før, så ble egentlig veldig positivt overrasket.

 

 

Omdømme Siri, Financer.com

Pengi drives av Firstborn Capital

Pengi eies og drives av det danske selskapet Firstborn Capital. De markedsfører lånetjenestene til Centum Finans, en norsk finansagent som eies av svenske Zmarta Group.

Firstborn Capital er spesialister i digital markedsføring og merkevarebygging innen finans- og banksektoren. De jobber med en rekke store navn innenfor disse sektorene i Norden. Blant deres partnere finner vi viktige finansinstitusjoner som Nordjyske Bank, Santander og GE Money Bank.

Pengi havnet i medienes søkelys i 2017. Selskapet ble anklaget for å bryte markedsføringsreglene for finansprodukter. De skal ha oppfordret kunder til å ta opp forbrukslån for å kjøpe årets julegaver. Noe som altså ikke er tillatt.

Pengi i et nøtteskall

Pengi er en låneformidler som byr på forbrukslån uten sikkerhet og lån til refinansiering. Pengi vil søke om lån hos mer enn 15 forskjellige banker på dine vegne. Du fyller inn ett skjema, og så tar Pengi seg av resten.

Du kan låne alt fra 5000 kr til 500 000 kr på denne måten. Renten vil ligge en plass mellom 5,99% og 26,90%. Du må være over 18 år gammel og ha en årsinntekt på minimum 120 000 kr for å søke. Tilbakebetalingstiden ligger på mellom 1 og 15 år.

Idet hele tatt byr Pengi på et produkt som virker meget solid. Årsaken til det er at de kun videreformidler tilbudet til markedslederen på dette feltet Centum Finans. Så da må man jo spørre seg om det er noen vits å velge Pengi fremfor Centum Finans. Særlig med tanke på at Pengi ikke byr på like god og lett tilgengelig kundestøtte som Centum.