Nordiclån

Koti-ikoni nordiclan.no
Fordeler og ulemper
+ Betal tilbake hele lånet når som helts – uten utgifter + Kundestøtten har lang åpningstid + Drives av veletablerte Thorn Norge Finans AS
- Kun smålån opptil 50 000 kr tilgjengelig - Minste tilgjengelige rentesats er 8,40% - 25 års aldersgrense
Låneeksempel:
Gå til nettstedet »
(Åpnes i en ny fane)
Annonselenke
Långivere
Virksomhet: Thorn Norge Finans AS Opprinnelsesland: Norge Virksomheten startet opp: 1970

Dette lånet kan du ta opp hos Nordiclån

Hos Nordiclån kan du utelukkende ta opp en type lån. Det er et forbrukslån uten sikkerhet verdt mellom 10 000 kr og 50 000 kr. Med andre ord er dette en nisjebank som kun retter seg mot kunder som er ute etter et såkalt smålån.

Lånet kan betales tilbake på mellom 1 og 5 år. Vær også klart over at alle lån på 50 000 kr eller mindre kan tilbakebetales når som helst uten kostnad. Det vil si at hvis din økonomi tillater det, kan du slette lånet ditt hos Nordiclån uten ekstra utgifter.

Renten du tilbys er på mellom 8,40% og 21,60%. Hva slags rente ditt lån vil ha, avhenger av kredittvurderingen Nordiclån gjør av deg. Termingebyret er 19 kr, og etableringsgebyret beløper seg til 2,80% av lånesummen.

Du må være minst 25 år gammel, og ikke ha noen betalingsanmerkninger på rullebladet for å søke om lån hos Nordiclån.  Denne långiveren byr ikke på noen rentefrie måneder.

Nordiclån sammenlignet med konkurrentene

Nordiclån skiller seg fra norske banker flest ved å by på et veldig snevert utvalg av lån. Er du på utkikk etter å låne mer enn 50 000 kr må du rett og slett finne en annen långiver.

Men er det smålån du er ute etter, kan Nordiclån være et greit alternativ. I forhold til mange konkurrenter i dette segmentet, har selskapet en ryddig og innholdsrik nettside hvor du kan finne mye nyttig informasjon. Det er ikke en selvfølge.

Også kundestøtten har en åpningstid som er imponerende i forhold til mange konkurrenter. Nordiclåns kundebehandlere er tilgjengelige mandag til torsdag fra klokken 8 til klokken 18. På fredag er åpningstiden 8 til 16, og lørdag 11 til 16. Du kan også ta kontakt via chat og epost.

Rentesatsen på mellom 8,40% og 21,60% kan virke høy. Mange banker byr på forbrukslån med langt lavere renter. Men da skal du være klar over at det gjerne gjelder for større lånesummer. Rente på 8,40% på et lån på maks 50 000 kr er ikke uhørt i det hele tatt.

Termingebyret på 19 kr er meget overkommelig, mens etableringsgebyret på 2,80% er litt i det høyeste laget.

Ellers skal du være klar over at vilkårene hos Nordiclån har veldig til mye til felles med de du finner hos andre låntilbydere innenfor Thorn Norge Finans AS gruppen. Det inkluderer andre smålånspesialister som L’Easy og Modus Finans.

Sammenligning av gjennomsnittlige rentesatser. Merk at diagrammet ikke inneholder noen opplysninger om eventuelle tilleggskostnader.

Slik søker du om lån hos Nordiclån

Nordiclån byr på en standard søkeprosess som er svært lik den du finner hos norske forbrukslångivere flest. Det hele foregår via selskapets nettside. Slik går du frem:

  1. Velg ønsket lånesum og tilbakebetalingstid
  2. Fyll inn personalia
  3. Nordiclån gjennomfører en kredittsjekk på deg
  4. Består du kredittsjekken, vil du tilbys lån
  5. Signer for lånet ved bruk av BankID

Merk deg at kredittsjekken Nordiclån ikke kun avgjør om du innvilges lån eller ei. Den bestemmer også hva slags rentesats du vil bli tilbudt. Det vil si at du ikke vil vite sikkert hva lånet vil koste deg før etter at søknadsprosessen er komplett. Altså er det svært viktig at du leser låneavtalen du gis veldig grundig. Her lønner det seg virkelig å være forsiktig.

Merk også at du ikke vil måtte oppgi hva du har til hensikt å bruke pengene dine på. Du trenger heller ikke stille med noen form for sikkerhet. Siden lånene det dreier seg om er så små vil du som regel heller ikke bes om å fremvise lønnsslipper, selvangivelse eller lignende.

Gå til nettstedet
Annonselenke

Dette sier kundene om Nordiclån

Nedenfor finner du ekte erfaringer og vurderinger fra faktiske kunder. De har blitt samlet inn fra nettfora og andre kilder.

Anførselstegn Trengte penger raskt

Jeg trengte penger raskt da jeg ikke fikk de pengene som jeg trodde skulle komme inn. Jeg viste at panikken i meg vokste, og den vokste fort. Når jeg fant Nordic lån og så hvor enkelt det var ble jeg utrolig glad. Jeg vil bruke de om igjen og om igjen.

Omdømme Madelen Thoresen, Credit.com

Anførselstegn Har virkelig hjulpet

Nordiclån har virkelig hjulpet meg fra en situasjon som var veldig vanskelig. Alt fra å søke til å få pengene inn på min personlige konto var lett som en lek. Jeg vil virkelig anmbefale denne siden for alle mine venner, og om jeg skulle trenge hjelp i fremtiden vet jeg hvor jeg skal gå.

 

Omdømme Ivar Elde, Credit.com

Nordiclån drives av Thorn Norge Finans AS

Nordiclån drives av Thorn Norge Finans AS. Det vil si at det er selveste kongen av norske forbrukslån som står vak. Thorn har drevet med lån her til lands siden tidlig 1970-tall. Nå har selskapet en rekke nettbanker som alle sammen tilbyr forbrukslån.

Det inkluderer navn som Modus Finans, Klikklån og Fokuslån. Også L’Easy sin satsing på smålån i Norge opereres av Thorn. Det skyldes at det danske selskapet L’Easy eier Thorn. L’Easy, på sin side, er eid av det danske investeringsselskapet 3C Holding. Selskapet har om lag 1200 ansatte, og omsatte i 2016 for mer enn 2 milliarder danske kroner.

Flere av de norske låneselskapene som drives av Thorn har fått dårlig omtale i mediene. Det skyldes særlig anklager fra forbrukerombudet om å bedrive uærlig markedsføring. Blant annet skal flere av långiverne har lokket med lavere renter enn de som faktisk er tilgjengelige.

Nordiclån i et nøtteskall

Nordiclån byr utelukkende på små forbrukslån uten sikkerhet. Du kan bare ta opp lån på mellom 10 000 kr og 50 000 kr hos dette selskapet. Renten legger på mellom 8,4% og 21.60%. Hvis det høres høyt ut, så skal du huske på at rentesatsene alltid er noe høyere for så små lån.

Nordiclån har satset tyngre på kundestøtte enn flere av konkurrentene i dette segmentet. Blant annet har kundebehandlerne lengre åpningstid enn tilfelle er hos flere andre tilbydere av smålån.

I likhet med mange andre forbrukslånsselskaper i Norge, drives også Nordiclån av Thorn Norge Finans AS. Det vil si at de som står bak satsingen har svært lang fartstid i bransjen. Dette er kort og greit den soleklart mest veletablerte aktøren i markedet.

Som med alle smålån skal du være obs på at kostnadene gjerne blir høyere enn hvis du tar et større lån. Dette er også tilfelle hos Nordiclån.