Monobank

Koti-ikoni monobank.no
Pluss og minus med Monobank
+ Lån opptil 500 000 kr uten sikkerhet + Veldig brukervennlig nettside + God kundestøtte
- Dyrt etableringsgebyr - 23 års aldersgrense - Minimumsinntekt på 250 000 kr
Låneeksempel:
Gå til nettstedet »
(Åpnes i en ny fane)
Annonselenke
Långivere
Virksomhet: Monobank ASA Opprinnelsesland: Norge Virksomheten startet opp: 2015

Dette lånet kan du søke om hos Monobank

Monobank byr på forbrukslån uten sikkerhet. Det vil si at du kan bruke lånesummen på akkurat det du selv ønsker. Du behøver ikke stille noen form for pant for lånet du tar opp.

Hos Monobank kan du søke om lån på mellom 10 000 kr og 500 000 kr. Løpetiden for forbrukslån er på mellom 1 og 5 år, mens du kan betale tilbake et lån til refinansiering på opptil 15 år.

Hva slags renter du vil måtte betale, vil avhenge av bankens vurdering av din økonomiske situasjon. Dess større risiko, dess høyere rente. Satsene ligger mellom 7,9% og 19,9%. Etableringsgebyr for lån opptil 25 000 kr er 450 kr. For større lån er tilsvarende gebyr 950 kr. Alle lån belastes med termingebyr på 70 kr.

Du kan søke om avdragsfrie måneder. De koster 245 kr per måned.

Du må være minst 23 år gammel for å søke, og ikke over 70. Søknader fra kunder med utestående inkassogjeld eller betalingsanmerkninger vil ikke innfris. Kun søkere som er bosatt i Norge, og som har en årsinntekt på minimum 250 000 kr vil kunne ta opp lån hos Monobank.

Monobank sammenlignet med konkurrentene

Monobank er en helnorsk finansinstitusjon som byr på forbrukslån. Dette er etter hvert en bransje med knivskarp konkurranse. Altså må Monobank sikte høyt, og levere et meget godt tilbud for å hevde seg.

På flere fronter kan vi se at Monobank gjør det godt i forhold til konkurrentene. At den største nominelle, årlige rentesatsen er på 19,9% er for eksempel lavere enn hos mange andre långivere. Den laveste tilgjengelige renten på 7,9% er alt annet enn avskrekkende.

Nettsiden til Monobank er en av de mest oversiktlige og innholdsrike i bransjen. Her finner du all informasjonen du trenger på en praktisk og grei måte. Dette er svært tillitsvekkende.

Det virker også som om Monobank har satset ordentlig på kundeservice. Telefonlinjene er åpne hver arbeidsdag mellom 08:00 og 18:00, og på lørdag fra 08:00 til 15:00. Dette er å anse som meget lange åpningstider i denne bransjen. I tillegg kan du ta kontakt via chat og på epost.

Enkelte av konkurrentene byr på lån til et bredere spekter av kunder enn Monobank. En aldersgrense på 23 år er litt over snittet. Det er også kravet om en årsinntekt på minst 250 000 kr. Men her skal du være obs på at banker som lar 20 åringer med inntekt på 100 000 kr søke om lån, jo ikke nødvendigvis vil innvilge lån til den type søker.

Et reelt minus med Monobank er de høye etableringsgebyrene. At du må ut med 450 kr for smålån under 25 000 kr er ganske drøyt. At et lån på over 25 000 kr belastes med et etableringsgebyr på hele 950 kr er rett og slett dyrt.

Sammenligning av gjennomsnittlige rentesatser. Merk at diagrammet ikke inneholder noen opplysninger om eventuelle tilleggskostnader.

Sånn søker du om lån hos Monobank

Monobank er en 100% digital bank. Det vil si at din søknad gjennomføres i sin helhet via nettsiden.

Her har du en oversikt over de nødvendige stegene:

  1. Fastsett ønsket lånesum og løpetid i Monobanks lånekalkulator
  2. Fyll inn din personinfo
  3. Banken gjennomfører så en kredittvurdering av deg
  4. Hvis lånet innfris, vil du tilbys en låneavtale
  5. Hvis du synes låneavtalen virker grei, signerer du for lånet med BankID

Som alltid når det gjelder forbrukslån, er det svært viktig å understreke at du virkelig må følge med i timen på punkt 5. Altså må du finlese låneavtalen du tilbys. Det er først på dette stadiet at du faktisk finner ut nøyaktig hva slags rente du må belage deg på å betale.

Monobank vil vurdere din økonomi, og evne til å betale tilbake lånet. Det er denne risikovurderingen av deg som låntaker som veier tyngst når de skal bestemme hva slags rente du skal tilbys. Du må for all del forsikre deg om at renten er gunstig, og at du ikke vil ha problemer med å betale tilbake det du låner + renter. Her gjelder det å aldri ha hastverk, eller være utålmodig.

Gå til nettstedet
Annonselenke

Nedenfor finner du ekte erfaringer og vurderinger fra faktiske kunder. De har blitt samlet inn fra nettfora og andre kilder.

Anførselstegn Fikk pengene raskt

Fikk pengene raskt, og god service!

 

Omdømme Johan, Trustpilot

Anførselstegn Enkelt å søke

Om du har lønnsslipp, likningsattest og eventuelle tidligere lån liggende klar, er søknaden en grei sak. Det jeg likte best, var muligheten for eget valg av forfallsdato (i mitt tilfelle lønningsdato). Også greit at jeg kunne betale ut de mindre lånene selv, og sitte igjen med kun ett lån. Fikk ikke til å etablere automatisk trekk av kontoen pga kid, så jeg fikk min bank til å sette opp en fast innbetaling.

Fikk like etterpå et tilbud om såkalt fordelslån fra COOP for medlemmer – men dette ble dyrere…

Men synd og litt merkelig, at det ikke går å bruke nedbetalt hus/eiendom som sikkerhet for å oppnå bedre lånevilkår.

Omdømme Magne V, Bytt.no

Monobank er en selvstendig norsk bank

Monobank ble stiftet i 2015, og har i dag 50 ansatte. Hovedkontoret ligger i Bergen. Den totale låneporteføljen oversteg hele 3,5 milliarder kroner i 2018.

Monobank er et aksjeselskap som er notert på Oslo børs. Over 1000 aksjonærer er nå deleiere i selskapet. I 2019 ble det annonsert planer om å fusjonere Monobank med Brabank.

Banken har også etablert virksomheten sin i andre nordiske land. Du finner Monobank både i Finland og Sverige, foruten her til lands.

Monobank var på senvinteren 2019 i medias søkelys. Det skyldtes at banken annonserte planer om å lansere en egen betalingsapp. Den kan det være lurt å være på utkikk etter.

Monobank i et nøtteskall

Monobank er en helnorsk bank som har satset hardt på å tilby god, brukervennlig service. Nettsiden er veldig oversiktlig, og full av nyttig informasjon. Kundebehandlerne er tilgjengelige på telefon, chat og epost, og har lange åpningstider.

Rentesatser på mellom 7,9% og 19,9% er slettes ikke avskrekkende i forhold til det du finner hos konkurrentene. At du kan ta opp lån uten sikkerhet på mellom 10 000 kr og 500 000 kr gjør at tilbudet passer for all slags kunder.

Mer snevert blir tilbudet når vi tar med aldersgrense på 23 år og minimums årsinntekt på 250 000 kr. Det er også drøyt å kreve etableringsgebyr på 450 kr for lån opptil 25 000 kr, og 950 kr for større lån.

Men alt i alt gir Monobank et positivt inntrykk. Ikke minst fordi selskapet fremstår som åpent, kundevennlig og serviceinnstilt. Det kan være lurt å stikke innom nettsiden og sjekke tilbudet selv. Du kan søke om lån helt uten forpliktelser overhodet bare for å se hva slags vilkår du vil bli tilbudt.