LEASY

Koti-ikoni leasy.no
Pluss og minus med L'EASY
+ Oversiktlig søknadsprosess + Kundeservice 6 dager i uken + Veletablert foretak
- Kun én lånetype - Maks lån kun 50 000 kr - Etableringsgebyr på 2,8%
Låneeksempel:
Gå til nettstedet »
(Åpnes i en ny fane)
Annonselenke
Långivere
Virksomhet: 3C Group A/S Opprinnelsesland: Danmark Virksomheten startet opp: 2001

Dette lånet kan du ta opp hos L'EASY

L’EASY er kanskje et selskap du først og fremst forbinder med leie av hvitevarer og andre ting for huset. Men du kan også ta opp kontantlån hos L’EASY.

Det finnes bare en tilgjengelig låntype her. Det er et forbrukslån uten sikkerhet. Du kan låne mellom 10 000 kr og 50 000 kr. Det er helt og holdent opp til deg hva du bruker disse pengene på.

Den nominelle renten ligger på mellom 9,48% og 21,60%. Hva slags rente du vil måtte betale vil avhenge av L’EASYs vurdering av din økonomi og tilbakebetalingsevne.

Løpetiden velger du selv. Minste tillatte tilbakebetalingstid er 12 måneder, mens maks er 72 måneder.

L’EASY pålegger alle lån et etableringsgebyr på 2,8%. I tillegg kommer et månedlig gebyr på 19 kr.  For å søke om lån må du ha fylt 20 år. Som sedvanlig er du nødt til å vise til en fast inntekt for å innvilges lån.

L’EASY sammenlignet med andre långivere

Dette er et selskap som har et ganske så snevert markedsfokus. Her er det små, kontantlån uten sikkerhet som står i fokus. Med en øvre grense for lånesum på kun 50 000 kr er dette en utpreget forbrukslångiver.

Et pluss er at kundestøtten er tilgjengelig seks dager i uken. L’EASY har også et godt omdømme som utleier av hvitevarer, elektronikk og relaterte produkter. Man får inntrykk av å ha med et seriøst og serviceorientert selskap å gjøre.

Det hører videre med at lånene faktisk utskrives av det norske foretaket Thorn Norge Finans A/S, som eies av L’EASY. Thorn er et veletablert selskap med et godt navn.

Videre plussfaktorer inkluderer at låneprosessen er oversiktlig. Du vil ikke ha vansker med å fylle ut de nødvendige skjema, eller hente inn den dokumentasjonen som kreves.

På minussiden kommer en lite informativ nettside. Nettsiden til L’EASY er aldeles dominert av utleiedelen av forretningen. Finans blir skjøvet i bakgrunnen, og du finner skuffende lite relevant info om lånet som tilbys. Dette er ikke spesielt tillitsvekkende.

Det skal også sies at et etableringsgebyr på 2,8% på et lån på mellom 10 000 kr og 50 000 kr virker høyt. Hos enkelte konkurrenter slipper man et slikt gebyr overhodet når man låner såpass små summer.

Ei heller er rentesatsen blant de aller laveste. Selv om det skal sies at dette skyldes de små lånesummene. Selv om konkurrenter annonserer for nominell rente på 6% eller 7%, vil du nok i realiteten tilbys høyere satser hvis du ber om å låne under 50 000 kr.

Sammenligning av gjennomsnittlige rentesatser. Merk at diagrammet ikke inneholder noen opplysninger om eventuelle tilleggskostnader.

Sånn går du frem for å søke lån hos L’EASY

Låneprosessen hos L’EASY er svært oversiktlig. Selskapet har åpenbart satset på å by på kontantlån på samme praktiske vis som de i årtier her leid ut vaskemaskiner, stereoanlegg og annet.

Dette er helt klart et kundevennlig foretak. Slik går du frem for å søke om et L’EASY lån:

  1. Gå til låneseksjonen på nettsiden
  2. Fastsett ønsket lånesum og løpetid
  3. Fyll inn personinfo
  4. Hvis søknaden innvilges vil du be om ytterligere dokumentasjon – send denne
  5. Signer låneavtalen med BankID

Her foreligger ikke noe krav om å spesifisere hva du har tenkt å bruke pengene på. Selvsagt trenger du heller ikke stille med sikkerhet i form av pant.

Det gjelder som alltid å lese låneavtalen nøye før du skriver under. Den nøyaktige rentesatsen du tilbys vil avhenge av L’EASY sin vurdering av din økonomi. Med andre ord vil de ikke kunne si deg hva slags vilkår de er i stand til å tilby for søknadsprosessen er komplett. Her gjelder det altså å holde øynene åpne, og ikke bare hoppe i det!

Gå til nettstedet
Annonselenke

Dette sier kundene om L’EASY

Nedenfor finner du ekte erfaringer og vurderinger fra faktiske kunder. De har blitt samlet inn fra nettfora og andre kilder.

Anførselstegn God betjening men meget dyre renter

God betjening men meget dyre renter

Omdømme Jette, Trustpilot

Anførselstegn Alltid god service

Alltid god service, gode å prate med

fantastisk firma å snakke med

Omdømme Tim Bech Rasmussen , Trustpilot

Selskapsinformasjon om L’EASY

L’EASY er et dansk selskap som ble stiftet i 1985. Hovedsakelig er det utleie av hvitevarer og elektronikk som danner bedriftens kjernevirksomhet.

L’EASY eies den dag i dag av grunnleggeren, Niels Thorborg, som har blitt en av Danmarks rikeste menn. Foruten Norge og Danmark, opererer selskapet også i Sverige og Nederland. Eierselskapet heter 3C Group.

Med om lag 600 ansatte, og en årsomsetning på ca. 1,5 milliarder kroner er det åpenbart at driften går godt.

Når det er sagt, har L’EASY fått en del negativ medieomtale i Norge for sin lånevirksomhet. Det skyldes til dels meget høye renter. Selskapet ble også – sammen med en rekke konkurrenter – anklaget for å ha reklamert med lavere renter enn de som faktisk var tilgjengelige. Dette var i 2016, så det er selvsagt mulig at dette har blitt ordnet opp i.

L’EASY i et nøtteskall

Å ta opp lån hos L’EASY er ingen komplisert affære. Søknadsprosessen gjøres via nettsiden, og du signerer for lånet med BankID. Du trenger ikke stille sikkerhet, eller oppgi hva pengene skal brukes til.

Du kan kun ta opp små lån, på under 50 000 kr. Lån til større prosjekter, som bilkjøp eller refinansiering av betydelig gjeld, finner du ikke hos L’EASY.

Merkevaren er sterk, og selskapet har et godt omdømme for kundeservice. Allikevel merker vi oss at det ikke er veldig mye informasjon om lån som ligger lett tilgjengelig på nettsiden. Dette er verdt å merke seg.

At man kreves for et betydelig etableringsgebyr er et klart minus. Særlig når man skal låne såpass små beløp. Det hører også med at rentene er høye – noe som i rettferdighetens navn ofte er tilfelle for små, usikrede lån av denne typen.