Forside » Omtaler av långivere » Lånemegleren

Lånemegleren

Koti-ikoni lånemegleren.no
Pluss og minus med Lånemegleren
+ Smålån helt nede i 5000 kr + Søk om lån hos 19 banker på en gang + Mange forskjellige typer lån tilgjengelig
- Litt uoversiktlig nettside - Du vil ikke vite noe om rentesatsen før etter at du har søkt - Selv om du søker via Lånemegleren må du fortsatt forsikre deg om at lånet passer for deg
Låneeksempel:
Gå til nettstedet »
(Åpnes i en ny fane)
Annonselenke
Långivere
Virksomhet: STK Finans Opprinnelsesland: Norge Virksomheten startet opp: 2014

Disse lånene finner du via Lånemegleren

Lånemegleren er, som navnet jo antyder, en formilder av lån, ikke en långiver. Her kan du søke om lån hos opptil 19 forskjellige banker på en gang.

Det betyr at du også kan søke på en lang rekke forskjellige typer lån. Her har du en kjapp oversikt:

  • Forbrukslån uten sikkerhet
  • Lån til refinansiering
  • Billån
  • Boliglån

For oss, er det forbrukslån og det relaterte refinansierings-lånet som er av størst interesse. I og med at Lånemegleren søker på dine vegne hos et bredt spekter av långivere, finnes det mange muligheter.

Rentesatsen du kan belage det på å betale vil ligge mellom 7,49% og 26,9%. Du kan søke om lån på mellom 5000 kr og 500 000 kr. For forbrukslån er tilgjengelig løpetid mellom 1 og 5 år; for lån til refinansiering kan du søke om løpetid på opptil 15 år. Du må være 20 år gammel for å søke.

Hva slags etableringsgebyr og termingebyr du må betale vil avhenge av hvilken bank du faktisk tar opp lån hos. Ditto hvorvidt du kan nyte godt av rentefrie måneder.

Lånemegleren sammenlignet med konkurrentene

Det finnes etter hvert mange finansagenter av dette slaget i Norge. Det betyr at Lånemegleren har skarpt konkurranse.

På noen felt gjør selskapet det bra. At de samler inn tilbud fra hele 19 forskjellige banker er meget bra. Det er slettes ikke alle konkurrentene som har et så bredt spekter av samarbeidspartnere.

At du også kan låne alt fra 5000 kr til 500 000 kr er imponerende, og ikke hverdags. Det samme kan vi si om at du kan søke om så mange forskjellige typer lån til forskjellige formål. Dette gjør Lånemegleren til en egnet agent for mange slags kunder, med forskjellige behov.

Derimot finnes det områder hvor konkurrentene har mer å by på. Det gjelder for eksempel nettsiden. Den er svært innholdsrik, og full av artikler om privatøkonomi og forskjellige typer lån. Men all informasjonen gjør den uoversiktlig. Det kan rett og slett være en utfordring å finne frem til essensiell informasjon. Her finnes et konkurrenter som gjør det hvassere.

Du kan ta kontakt med Lånemegleren via telefon. Dette er et pluss, men at åpningstiden for kundestøtte ikke oppgis på nettsiden er derimot et minus.

For alle typer låneformidlere kan vi si at det er et pluss at du kan spare penger på å sammenligne tilbud fra flere banker. På den måten får du oversikt på en effektiv måte. Et minus er at du ikke vil vite stort om hva slags lånevilkår du kan vente deg før du faktisk mottar svar på søknaden din. Altså er du plent nødt til å søke selv om du bare er nysgjerrig på hva slags tilbud som finnes.

Sammenligning av gjennomsnittlige rentesatser. Merk at diagrammet ikke inneholder noen opplysninger om eventuelle tilleggskostnader.

Slik søker du om lån via Lånemegleren

Den store fordelen med å benytte deg av tilbudet til Lånemegleren er at du på denne måten søker om lån hos 19 forskjellige banker på en gang. Det gjør du ved å fylle ut et skjema på nettsiden til Lånemegleren. Deretter vil deres kundebehandlere gjøre resten. Her har du en trinnvis beskrivelse av søkeprosessen:

  1. Velg lånetype
  2. Fastsett ønsket sum og løpetid
  3. Fyll inn personinfo
  4. Lånemegleren henter inn tilbud fra sine samarbeidspartnere
  5. Du mottar tilbudene – velg det du foretrekker
  6. Du signerer gjeldsbrevet med BankID

Som du ser, er det veldig lik fremgangsmåte som den du kan vente deg hvis du søker direkte hos en enkelt bank. Det vil si at dette er en effektiv måte å hente inn tilbud fra flere forskjellige långivere på en gang.

Når det er sagt, er det veldig viktig å understreke at du må sette deg grundig inn i hva slags lån du faktisk godkjenner, og skriver under på. Siden tilbudene hentes inn fra flere forskjellige banker vet du sant å si ikke stort om hva du kan vente deg. Altså er det på dette punktet at du tar den viktigste avgjørelsen.

Du må for all del ikke forhaste deg. Husk at søknaden er aldeles uforpliktende. Du kan uten problemer ganske enkelt si nei takk, og det er det.

Gå til nettstedet
Annonselenke

Dette sier kundene om Lånemegleren

Nedenfor finner du ekte erfaringer og vurderinger fra faktiske kunder. De har blitt samlet inn fra nettfora og andre kilder.

Anførselstegn Endelig!

Endelig et smålån som ikke har sinnsykt dyr rente!!

Omdømme Trude, Financer-com

Lånemegleren eies og drives av STK Finans AS

Lånemegleren eies og drives av STK Finans AS. Dette er et norsk selskap som driver med forbrukerfinans. Bedriften tilbyr låneformidling via flere nettsider, deriblant altså Lånemegleren.

Lånemegleren var i medienes søkelys, sommeren 2018. Da gikk selskapet ut og advarte kunder mot overforbruk av kredittkort i løpet av sommerferien. En strøm av søknader om refinansiering for å nedbetale kredittkortgjeld var årsaken til dette.

STK Finans AS vakte også oppmerksomhet i 2018. Det skyldtes at selskapet gikk hen og kjøpte et av de dyreste domenenavnene i Norge. Hele 1 million kroner måtte bedriften ut med for å sikre seg Forbrukslån.com.  Nettsiden brukes nå til formidling av forbrukslån, på samme måte som Lånemegleren.

Lånemegleren i et nøtteskall

Hos Lånemegleren kan du søke om lån hos opptil 19 forskjellige banker på en gang. Du kan velge mellom forbrukslån, refinansiering, billån og til og med husbanklån.

For forbrukslån og refinansiering vil du kunne tilbys renter på mellom 7,4% og 26,9%. Løpetid for forbrukslån er mellom 1 og 5 år; for refinansiering mellom 1 og 15 år.

Lånemegleren tar seg av din søknad på dine vegne. Det vil si at selskapets kundebehandlere henter inn tilbud på det lånet du har valgt hos sine samarbeidspartnere. Deretter velger du det tilbudet du synes at passer best.

Hva slags kostnader du må belage deg på å godta vil du ikke vite sikkert før du faktisk mottar lånetilbudet. Det er da det gjelder å ha is i magen, og sørge for å sjekke vilkårene grundig før du signerer!

Sammenlignet med andre finansagenter har Lånemegleren en noe uoversiktlig nettside. På den annen side er det positivt at selskapet søker om lån på dine vegne hos hele 19 forskjellige banker.