Instabank

Koti-ikoni instabank.no
Fordeler og ulemper
+ Søknad besvares på 24 timer + Kundesenter åpent hver dag + Lån opptil 500 000 kr uten sikkerhet
- Ingen betalingsanmerkninger - Etableringsgebyr på 900 kr - Nyetablert satsing uten mye erfaring i bransjen
Låneeksempel:
Gå til nettstedet »
(Åpnes i en ny fane)
Annonselenke
Långivere
Virksomhet: Instabank ASA Opprinnelsesland: Norge Virksomheten startet opp: 2016

Instabank låneprodukter

Hos Instabank kan du sikre deg tre forskjellige typer lån: forbrukslån, lån til å kjøpe et kjøretøy og lån til refinansiering. For alle typer lån er maks lånesum 500 000 kr, mens minste tillate lån er på 5000 kr. Et forbrukslån kan bruke på hva som helst, mens du må bruke de øvrige to lånetypene på det oppgitte formålet. Altså, enten nedbetale eksiterende lån som du har tatt opp, eller kjøpe deg et kjøretøy.

Lån til refinansiering og kjøp av kjøretøy må nedbetales på mellom 3 og 15 år. Hvor lang tilbakebetalingstid et forbrukslån har er fleksibelt. Instabank anbefaler ikke å overstige 5 år. Mens de to første typer lån tilbakebetales med en fast, månedlig sum, er den månedlige tilbakebetalingssummen for forbrukslån fleksibel.

Du må være minst 23 år gammel for å ta opp lån hos Instabank. Din alder + tilbakebetalingstid kan ikke overstige 80. Du kan ikke nyte godt av en rentefri periode når du tar opp lån hos dette låneselskapet.

Den nominelle rentesatsen på lån fra Instabank varier fra 7,99% til 19,99%, avhengig av dine omstendigheter og lånetype. Etableringsgebyret er på 900 kr, mens terminavgiften er på 40 kr.

Instabank sammenlignet med sine konkurrenter

Instabanks produkter skiller seg ikke voldsomt ut i bransjen. De byr på den samme typen fleksible lån som du kan finne hos mange andre finansselskaper. Rentesatsen er heller ikke unik, hverken spesielt lav eller særlig høy. Det samme gjelder regler og vilkår, som aldersbegrensninger og lignende.

Det som derimot gjør at Instabank skiller seg ut med positivt fortegn er kundestøtten. Du gjennomfører søknadsprosessen på selskapets nettside. Prosessen går ut på å fylle ut korte og oversiktelige skjema. Det som ellers behøves av dokumentasjon vil Instabank opplyse deg om.

Det hører også med at du kan ta kontakt med Instabank hver dag, gjennom hele uken. Det inkluderer også lørdag og søndag. For mange vil dette være et stort pluss. Man vet aldri når man har hastverk med å snakke med en långiver. Det kan være meget stressende å ikke oppnå kontakt. Den slags problemer unngår du hos Instabank.

Et minus med Instabank er et relativt høyt etableringsgebyr. Du kan ta opp små lån (under 10 000 kr) for et langt mindre gebyr av denne typen hos konkurrentene.

En annen ting å ha i tankene er at dette er en relativt ny og lite etablert satsing. Dørene har kun vært åpne siden 2016. Dette kan gi enkelte grunn til å betvile hvor solid dette selskapet er, selv om ingenting tyder på noen annet enn at vi her har med et seriøst foretak å gjøre.

Sammenligning av gjennomsnittlige rentesatser. Merk at diagrammet ikke inneholder noen opplysninger om eventuelle tilleggskostnader.

Slik søker du på lån hos Instabank

Et stort pluss med Instabank er en oversiktlig søknadsprosess. Du bare følger denne oppskriften:

  1. Sjekk hvor mye du kan låne ved bruk av lånekalkulatoren
  2. Søk på lånet du vil ha via nettsiden, oppgi personopplysningene du bes om
  3. Du vil motta enten avslag eller en låneavtale
  4. Les låneavtalen nøye
  5. Godkjenn lånet hvis du synes det passer for deg. Signer med BankID for å godta lånet

Først kan du altså bruke en lånekalkulator på Instabanks nettside for å se hva slags tilbakebetalingstid og rentesats du må belage deg på, avhengig av hvor mye du ønsker å låne.

Deretter bare klikker du på lånet du ønsker deg. Enten forbrukslån, lån til å kjøpe kjøretøy, eller lån til refinansiering.

Så venter du mens Instabank behandler din søknad. All den tid du ikke trenger å spesifisere hva lånet skal brukes på, ei heller stille pant, er ikke dette en spesielt avansert prosess.Allikevel er det ikke sikkert at lånet ditt vil bli behandlet i en fei. En rekke faktorer spiller inn. For eksempel vil det rett og slett være slik at noen dager foreligger det flere søknader enn andre.

En annen ting det er lurt å merke seg er at det først er etter at din søknad har blitt behandlet at dine lånevilkår vil fastsettes. Tallene lånekalkulatoren byr på er kun overslag. Nøyaktig hva slags renter du tilbys vil avhenge av dine spesifikke omstendigheter. Din inntekt, din finanshistorie og annet. Med andre ord må du lese veldig nøye hva slags vilkår du tilbys før du godtar lånet.

Gå til nettstedet
Annonselenke

Dette sier kundene om Instabank

Nedenfor finner du ekte erfaringer og vurderinger fra faktiske kunder. De har blitt samlet inn fra nettfora og andre kilder.

Anførselstegn Bra service og kundekontakt

Bra service og kundekontakt

Omdømme Harald Heen Larsen, Trustpilot

Anførselstegn Rask og fin behandling

Rask og fin behandling. Rask utbetaling 🙂

Omdømme Johann, Trustpilot

Anførselstegn Super

Super service.

Omdømme Jan-Ove Nedregaard, Trustpilot

Selskapsinformasjon om Instabank ASA

Instabank ble startet i 2016 av en gruppe med gründere. To av dem sitter i bankens ledelse. Den største deleieren i selskapet er den kjente investoren Christian Sveaas. Dette gjør denne låntilbyderen litt uvanlig i det norske markedet. Flesteparten av konkurrentene eies gjerne av mer etablerte selskaper. Det er altså ikke tilfelle med denne virksomheten som er selvstendig eid.

Instabank har hovedkontor i Oslo. Driften går med profitt, og viser hurtig vekst. I et oppslag i Dagens Næringsliv i februar 2019 fremkommer det at Instabanks omsetning har vokst med 175% på to år. Fremover vil banken satse stadig mer aggressivt internasjonalt, med Tyskland og Polen som viktige markeder.

Suksess og vekst kan virke betryggende på norske låntakere. Selvsagt er det godt å vite at man har med en solid og stabil business å gjøre når man skal velge en bank. Enten man vil låne penger eller etablere en sparekonto. Det er viktig med langsiktighet uansett.

Instabank i et nøtteskall

  • Instabank er en ny og dynamisk låneinstitusjon som byr på fleksible lån uten sikkerhet. Du kan låne penger til forbruk, kjøp av kjøretøy eller refinansiering. Tilgjengelig lånesum varierer mellom 5000 kr og 500 000 kr.
  • Du må være 23 år gammel for å ta opp lån. Du må ha jobb, og tjene minst 250 000 i året. Norsk stasborgerkrav ikke påkrevet.
  • Låneprosessen er meget brukervennlig Vilkårene som tilbys vil avhenge av dine omstendigheter. Altså må du finlese låneavtalen som du tilbys for å forsikre deg om at den er tilfredsstillende.
  • Er du fornøyd signerer du for lånet via BankID. På den måten aksepterer du lånet.
  • Instabank har satset veldig hardt på kundeservice. Du har kundestøtte tilgjengelig hver eneste dag. Nettsiden er dessuten veldig brukervennlig. Det er på disse punktene denne nettbaserte banken har sine største konkurransefortrinn.