Ikano Bank

Koti-ikoni ikanobank.no/kredittkort
Pluss og minus med Ikano Bank kredittkort
+ Rentefri betalingsutsettelse tilgjengelig + God kundestøtte + Veletablert selskap
- 23 års aldersgrense - Gebyr på minibankuttak - Ingen betalingsanmerkninger
Låneeksempel:
Gå til nettstedet »
(Åpnes i en ny fane)
Annonselenke
Långivere
Virksomhet: Ikano Gruppen Opprinnelsesland: Sverige Virksomheten startet opp: 1991

Dette kredittkortet kan du få hos Ikano Bank

Hos Ikano Bank kan du sikre deg et Visa kredittkort. Det byr på en rekke unike fordeler. Blant annet vil du kunne nyte godt av månedlige rabatter for både netthandel og kjøp du gjør i den virkelige verden. Kortet er også beskyttet av en egen forsikring. Du kan også nyte godt av 50 dagers rentefri betalingsutsettelse.

Du må være minst 23 år gammel for å sikre deg et kredittkort fra Ikano Bank. Det vil bli gjennomført en kredittundersøkelse for å sjekke at du har en ryddig økonomi. Fast inntekt er påkrevet for å søke. Du vil ikke bli innvilget noe kredittkort hvis du har betalingsanmerkninger.

Ikano Bank kredittkort har en nominell rente per måned på 1,69%, og en årlig nominell rente som beløper seg til 20,28%. Du kan bruke kortet til å ta ut penger fra minibanken, men da må du belage deg på å betale et betydelig gebyr. Det er på 35 kr + 1 % av uttaksbeløpet per uttak. Bruker du kortet til å betale for varer eller tjenester i en annen valuta enn norske kroner, gjelder et valutapåslag på 1,75%. Det foreligger ingen gebyr for å bruke kortet til å betale for varer og tjenester direkte. Ei heller betaler du en årsavgift.

Den øvre grensen for hvor mye kreditt du har tilgang til med dette kortet er 100 000 kr.

Ikano Banks kredittkort sammenlignet med konkurrentene

Ikano Bank sitt kredittkort gir deg flere unike fordeler. Den kanskje aller kjekkeste er rabatten du nyter godt av hver måned. Her kan du handle bestemte produkter for redusert pris på en månedlig basis. For eksempel kan du betale 5% mindre for flyreiser en måned, 5% mindre på bilrekvisita en annen, og så videre.

Kredittkort fra Ikano Bank trenger slettes ikke være dyrt. Det gjelder særlig hvis du alltid sørger for å betale ned kreditten du bruker hver måned. Da unngår du at renten begynner å løpe. Husk også at du i tillegg har tilgang til en 50 dagers rentefri betalingsutsettelse.

Sammenligner du disse vilkårene, er det klart at et kredittkort fra Ikano Bank er langt å foretrekke enn et smålån. For smålån – selv om det er på under 10 000 kr – vil du jo uansett måtte ut med en betydelig rentesats. Kredittgrensen for dette kortet er 100 000 kr. Det finnes andre kort som har langt høyere grenser, men dette er allikevel en betydelig mengde kreditt.

Renten for Ikano Bank kredittkort er 1,67% per måned, eller 20,28% per år. Sammenlignet med andre kort er dette rundt normen. Litt dyrt er det derimot at du må betale 35 kr + 1% av uttakssummen når du tar ut penger i minibanken.

At kortet bare er tilgjengelig for søkere over 23 år er litt restriktivt. Det finnes kort som yngre forbrukere også kan sikre seg fra andre banker.

Kundestøtten som er tilgjengelig hos Ikano Bank virker bunnsolid. Du kan ta kontakt på telefon hver ukedag mellom 09:00 og 18:00. I tillegg, finner du store mengder nyttig info på en oversiktlig og brukervennlig nettside. Det hele virker meget tillitsvekkende.

Sammenligning av gjennomsnittlige rentesatser. Merk at diagrammet ikke inneholder noen opplysninger om eventuelle tilleggskostnader.

Sånn søker du om kredittkort hos Ikano Bank

Du søker om kredittkort hos Ikano Bank via nettsiden. Slik går du fram for å benytte deg av tilbudet:

  1. Klikk på «Søk om Ikano Visa»
  2. Oppgi ditt personnummer og økonomisk info
  3. Skriv under på søknaden med BankID
  4. Ikano Bank gjør en kredittvurdering
  5. Du får svar på søknaden
  6. Hvis søknaden blir godtatt, sendes kortet til adressen din i Folkeregisteret

Det kan kanskje være på sin plass å gjenta at du er nødt til å være minst 23 år gammel, ha en fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger for å få et kredittkort fra denne banken.

Selv om du ikke har kortsiktig behov for kreditt, kan det være lurt å søke om et kredittkort. Det skyldes at det er aldeles kostnadsfritt. Og så snart du har kortet, har du øyeblikkelig tilgang til kreditt hvis behovet skulle melde seg. For eksempel hvis en uventet utgift skulle dukke opp. På den måten slipper du å søke om et forbrukslån eller lignende. Istedenfor er det bare å dra kortet du allerede har.

Selvsagt kan du søke om kortet, og bare la det ligge ubrukt i lommeboka som en ekstra sikkerhet. Dette vil ikke koste deg et øre.

Gå til nettstedet
Annonselenke

Dette sier kundene om Ikano Bank

Nedenfor finner du ekte erfaringer og vurderinger fra faktiske kunder. De har blitt samlet inn fra nettfora og andre kilder.

Anførselstegn Useriøs!

Sender ikke fakturaer, og sender til inkasso tvert uten diskusjon. Påstår at du ikke har betalt alt, selv om du kan dokumentere at alt er betalt. UNNGÅ DENNE BANKEN!

Omdømme Jhj, Bytt.no

Anførselstegn Norges dårligste kundebehandling......

Ikano Bank i Norge står for utstedelse av feks Shell Mastercard og Ikano Visa.

Maken til kundebehandling skal du lete lenge etter.

At store firma som Shell og Lindex samarbeider med denne tullebanken – er helt utrolig.

 

 

Omdømme Lars, Trustpilot

Ikano Bank eies av Ikano Gruppen

Ikano Bank ble i sin tid opprettet som del av den svenske møbelgiganten IKEA. Til Norge kom banken i 1991, da under navnet Ikano finans. I 2009 skiftet virksomheten navn til Ikano Bank. I samme slengen ble alle de nordiske bransjene av banken slått sammen. Ikano Bank har i dag hovedkvarter i Malmø.

Ikano Bank eies av Ikano Gruppen. Ikano Gruppen var lenge en del av IKEA, men ble skilt ut som eget firma i 1988. Gruppen har sitt hovedkontor i Luxembourg, og virksomheter i en lang rekke land verden over. I alt har Ikano Gruppen om lag 4500 ansatte.

Ikano Gruppen eies av familien Kamprad. Det vil si etterkommerne av Ingvar Kamprad som grunnla IKEA i 1943, og ble en av verdens aller rikeste mennesker.

Ikano Bank var gjenstand for medieoppslag i 2018 da selskapets toppsjef fikk avskjed på dagen etter under ett år i stillingen. Årsaken som ble gitt var at utviklingen under den avskjedigete lederen ikke hadde vært tilfredsstillende.

Ikano Bank i et nøtteskall

Hos Ikano Bank kan du sikre deg et Visa kredittkort. Det byr på flere unike fordeler. Blant annet et månedlig rabattprogram og forsikring.

Kortet kan du bruke gebyrfritt til å betale for varer og tjenester. Å gjøre uttak i minibank koster 35 kr + 1% av uttakssummen. Bruker du kortet til å handle i en utenlandsk valuta er gebyret på 1,75%.

Du kan benytte deg av i alt 100 000 kr i kreditt med dette kortet. Nominell rente per måned er 1,69%, og per år 20,28%. Merk at du kan dra nytte av rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager.

Du må være minst 23 år gammel for å søke, ha fast inntekt og eller ryddig privatøkonomi. Kortet er ikke tilgjengelig for kunder med betalingsanmerkninger.

All den tid du får øyeblikkelig tilgang til kreditt, og slipper å betale renter såfremt du sletter gjelden innen forfallstiden, kan dette være et langt bedre alternativ enn et forbrukslån for mange forbrukere.