Folkia

Koti-ikoni folkia.no
Pluss og minus med Folkia
+ Lån helt nede i 2000 kr + Kun 15 kr i termingebyr + Maks lånesum kun 20 000 kr
- Høye renter - 350 kr i etableringsgebyr
Låneeksempel:
Gå til nettstedet »
(Åpnes i en ny fane)
Annonselenke
Långivere
Virksomhet: Folkefinans AS Opprinnelsesland: Norge Virksomheten startet opp: 2006

Dette lånet kan du ta opp hos Folkia

Folkia er en långiver som opererer innenfor en bestemt nisje. Det er såkalte smålån. Denne typen lån ble før gjerne omtalt som SMS lån.

Det vil si at du kun kan låne mellom 2000 kr og 20 000 kr hos Folkia. Maksimal tilbakebetalingstid er 1 år. Minste tillatte betalingstid er 1 måned. Bare vær obs på at den korteste tilbakebetalingstiden kun er tilgjengelig for lån opptil 5000 kr. Den lengste tilbakebetalingstiden er kun tilgjengelig på lån på 10 000 kr eller mer.
Rentene du tilbys, varierer avhengig av lånesum og løpetid. Men i alle tilfeller er det snakk om høye rater. Annet er ikke å vente. Dess mindre penger du låner, dess høyere blir renten. Minste tilgjengelige årlige, nominelle rente er 24%, den høyeste 94%.

Bare vær obs på at du bør sjekke veldig nøye hva slags rente du blir tilbudt. Mange av eksemplene vi hentet inn fra Folkia hadde en nominell årlig rente på godt over 80%.

Termingebyret er 15 kr, mens etableringsgebyret er 350 kr. Disse kostnadene er identiske uavhengig av hvor mye du låner.

Du er nødt til å være minst 20 år gammel for å innvilges lån hos Folkia.

Med så kort løpetid, sier det seg selv at du ikke kan forvente noen rentefrie måneder her i gården.

Folkia sammenlignet med konkurrentene

I og med at Folkia opererer i en smal nisje, er det faktisk litt vanskelig å finne mange konkurrenter å sammenligne denne långiveren med.

Det er jo ikke mange andre banker som byr på så små lån. Nesten ingen andre banker byr på forbrukslån på kun 2000 kr. Svært få har en øvre grense på 20 000 kr. Og nesten ingen har løpetid på mellom 1 måned og 1 år.

Kanskje det mest naturlige blir å sammenligne denne typen smålån med kredittkort. Det er jo gjerne sånn at man heller vil bruke kort enn å ta opp et lån på bare noen få tusen kroner av gangen.

Da er det en ulempe med Folkia som med en gang blir åpenbar. Det er nemlig ganske så dyrt å måtte betale 350 kr i etableringsgebyr for et så lite lån. Merk at dette gebyret gjelder også for et lån på 2000 kr.

Kredittkort vil ikke koste deg noe som helst i så henseende. Selvsagt har kredittkort høy rente, og det samme gjelder for Folkia. Forskjellen er at hvis du betaler din kredittkortgjeld på en måned, så slipper du unna med en langt lavere rente.

Sammenligning av gjennomsnittlige rentesatser. Merk at diagrammet ikke inneholder noen opplysninger om eventuelle tilleggskostnader.

Sånn søker du om lån hos Folkia

Du gjennomfører din lånesøknad hos Folkia via selskapets nettside. Først velger du hvor mye du har lyst til å låne, og hvor lang tid du behøver på å betale tilbake. Deretter oppgir du en del informasjon om deg selv.

Her har du en mer detaljert guide:

  1. Fastsett ønsket sum og løpetid i Folkias lånekalkulator
  2. Oppgi personinformasjon – dette inkluderer info om inntekt, boforhold og eksisterende gjeld
  3. Folkia behandler din søknad
  4. Hvis søknaden er vellykket, skriver du under på låneavtalen med BankID

I motsetning til banker flest vil Folkia gi deg et nøyaktig bilde av akkurat hvor mye ditt lån vil koste deg før du fullfører din søknad dette er uvanlig, og faktisk veldig gunstig. Mens andre långivere gjennomfører en kredittsjekk for å vurdere din betalingsevne før de tilbyr deg en rentesats på ditt lån, er dette trinnet unødvendig hos Folkia. Her får alle den samme renten.

Altså må du finlese hva slags kostnad ditt lån vil ha før du engang søker. Tilbudet du får i lånekalkulatoren er det som faktisk gjelder.

Gå til nettstedet
Annonselenke

Dette sier kundene om Folkia

Nedenfor finner du ekte erfaringer og vurderinger fra faktiske kunder. De har blitt samlet inn fra nettfora og andre kilder.

Anførselstegn Snakket med de på kundeservice, super hyggelige!

Snakket med de på kundeservice, super hyggelige! Men måtte takke nei til lånet når renten var såpass dyr.. Har hørt at renten på SMS lån er dyr, men var mye mer enn forventet…

 

Omdømme Synne, Financer.com

Folkia eies og drives av Folkefinans AS

Folkia har operert i forbrukslånsbransjen i Norge siden 2006. Når det gjelder denne typen finansprodukter, så er faktisk det ganske så betydelig fartstid.

Folkia eies og drives av et selskap som heter Folkefinans AS. Dette selskapet het før Folkia AS, før det skiftet navn i 2015. Altså er selskapet ganske så ensbetydende med långiveren som vi her har skrevet omtale om.

Folkefinans AS operer også i Finland, Estland, Sverige og Danmark. Hovedkontoret ligger i Oslo. Regnskapstallene for 2018 viser at selskapet hadde en omsetning på mer enn 90 millioner kroner, og et driftsresultat som oversteg 35 millioner kroner.

Folkia i et nøtteskall

Folkia byr på veldig små lån. Du kan kun ta opp lån på mellom 2000 kr og 20 000 kr. Tilbakebetalingstiden er på mellom 1 og 12 måneder. Bare vær obs på at tilgjengelig løpetid avhenger av hvor mye du låner. Dess mer du låner, dess lengre løpetid og vise versa.

Du må være 20 år gammel for å ta opp lån hos denne långiveren. Hva gjelder renten er den veldig høy – gjerne godt over 85%. Dette er dyrt, men slik er det gjerne for så små lånesummer.

Det vi derimot anser som veldig ugunstig er at Folkia har et etableringsgebyr på 350 kr – uansett hvor lite du låner. Dette er en klar ulempe sammenlignet med kredittkort som sjelden har noe slikt gebyr overhodet, og som lar deg låne tilsvarende små beløp.

Til syvende og sist er spørsmålet hvorvidt du synes det er verdt å betale såpass mye for å låne såpass lite. Alle har en unik situasjon. Så det som er et ugunstig tilbud for en kunde, kan passe godt for en annen.