Centum

Koti-ikoni centum.no
Pluss og minus med Centum
+ Sammenlign tilbud fra 20+ långivere + Meget god kundestøtte + 20 års erfaring i bransjen
- Minst 48 timer før du mottar ditt lån - Ingen betalingsanmerkninger - Minst 3 år som norsk skattebetaler
Låneeksempel:
Gå til nettstedet »
(Åpnes i en ny fane)
Annonselenke
Långivere
Virksomhet: Zmarta Group Opprinnelsesland: Norge Virksomheten startet opp: 1999

Centums tilbud av låneprodukter

La oss da det viktigste først: Centum er ikke en långiver. Derimot har vi her med en lånformidler å gjøre. Det vil si at du bruker nettsiden til Centum til å lete etter tilbud fra deres partnere – i alt over 20 forskjellige banker og långivere.

Du bare oppgir hva slags lån du er ute etter på Centums praktiske lånekalkulator. Deretter oppgir den hva slags lån som er tilgjengelige for deg.

Du kan søke på lån uten sikkerhet på mellom 5000 kr og 500 000 kr. Løpetiden er på mellom 1 og 15 år. Du må være minst 18 år gammel for å søke, og ha en årlig bruttoinntekt på minst 120 000 kr.

Om ønskelig kan du spesifisere at du ønsker å bruke lånet til å kjøpe bil eller annet kjøretøy. Dette trenger ikke nødvendigvis å påvirke hva slags lån du tilbys. Du kan også søke lån til refinansiering. Da kan du regne med å motta andre vilkår enn ellers.

Rentesatsen på lån som tilbys via Centum ligger på mellom 5,99% og 26,90%. Andre omstendigheter, som termingebyr, etableringsgebyr, og hvorvidt du nyter godt av en rentefri første måned, vil avhenge av hvilken långiver du ender opp med å etablere lån hos.

Centum sammenlignet med konkurrentene

Centum er altså et selskap som hjelper deg å finne det mest egnede lånet for deg hos en norsk långiver. Det vil si at du nyter flere viktige fordeler ved å benytte deg av tilbudet.

For det første sammenligner du i alt over 20 forskjellige selskaper sine tilbud på en gang. Dette gjør det selvsagt enklere å finne det lånet som passer best for deg. For det andre har Centum også veldig hjelpsom kundeservice som kan veilede deg når du skal søke om lån.

Men denne prosessen har også et par ulemper. Den største er at du uansett om du går via et velrennomert selskap du kan stole på, sånn som Centum, så må du sjekke selskapet du faktisk tar opp lån hos grundig. Det er ikke ansvarlig å stole blindt på at Centum skal ta seg av all undersøkelse.

En annen ulempe er at prosessen kan virke uoverstigelig. Du ender opp med mange tilbud du uansett, til syvende og sist, må sammenligne selv.  Husk også at det er mange långivere som ikke er med blant Centums partnere, og som dermed utelukkes helt.

I tillegg hører det med at denne prosessen også tar lengre tid enn hvis du bare velger en långiver eller bank å søke lån hos på egen hånd. Selv ved bruk av BankID for å signere for lånet, må du belage deg på at det vil gå minst 2-3 arbeidsdager fra du søker til du har pengene dine.

Sammenligning av gjennomsnittlige rentesatser. Merk at diagrammet ikke inneholder noen opplysninger om eventuelle tilleggskostnader.

Slik søker du forbrukslån via Centum

Du kan søke om lån hos 20 forskjellige långivere ved å bruke Centum som mellommann. Det gjør du via selskapets nettside. Bare følg denne oppskriften:

  1. Velg lånesum og ønsket tilbakebetalingstid
  2. Fyll inn personopplysninger
  3. Centum vil nå søke lån på dine vegen hos sine partnerselskaper
  4. Velg de av tilbudene Centum finner som du liker best
  5. Del dokumentasjon som kreves
  6. Signer for lånet med BankID

Som du ser er det slettes ikke komplisert å bruke tjenesten til Centum. Bare vær veldig obs på at når du oppgir hvor mye du vil låne over hvor lang tid, så vil du med en gang få et overslag over hvor mye det vil koste. Dette overslaget er kun et grovt estimat. Altså må du finlese tilbudene du faktisk mottar. Avhengig av dine omstendigheter kan de være langt mindre gunstige enn det du mottar fra Centums lånekalkulator!

Vær også oppmerksom på at prosessen blir noe annerledes hvis du søker om lån til å refinansiere. Da vil du måtte fullføre noen andre steg, og lånebeløpet vil utbetales direkte til långiverne du har eksisterende gjeld hos.

Hva gjelder punkt 5 – krav om dokumentasjon – vil du som regel ville måtte bevise hvem du er, hvor du bor, og hva du betaler i skatt. Dette er vanligvis en ukomplisert prosess.

 

Gå til nettstedet
Annonselenke

Dette sier kundene om Centum

Nedenfor finner du ekte erfaringer og vurderinger fra faktiske kunder. De har blitt samlet inn fra nettfora og andre kilder.

Anførselstegn Jeg fikk innvilget det lånet jeg søkte om

Jeg fikk innvilget det lånet jeg søkte om og fikk en rente jeg kan leve med

Omdømme Anne T Hølland, Trustpilot

Anførselstegn Meget dyktig firma

God service og effektiv behandling av lånesøknaden, anbefaler firmaet på det varmeste

Omdømme Finn, Trustpilot

Anførselstegn Jeg har bare hatt god erfaring Centum

Jeg har bare hatt god erfaring Centum finans. De har engasjerte medarbeidere som følger deg igjennom hele prosessen og hjelper deg gjerne med å svare på de spørsmål du måtte ha

Omdømme Nina Rahm Vestrheim, Trustpilot

Selskapsinformasjon om Centum

Centum er sammen med hovedkonkurrenten Lendo en av Norges viktigste lånformidlere. Selskapet har holdt det gående helt siden 1999. Tjue år i en så konkurranseutsatt bransje er helt klart et tegn på at dette er et foretak som leverer et godt og attraktivt tilbud.

Centum eies av svenske Zmarta Group, som igjen eies av den tyske mediegiganten Bauer Media Group. Sistnevnte har en årsomsetning på over 20 milliarder kroner.

Centum nyter godt omdømme blant kundene sine, med stort sett meget gode omtaler på nettsider som Trustpilot. Allikevel hører det med at selskapet var blant mange innenfor forbrukslånsektoren som i 2018 ble kritisert av forbruketilsynet for misvisende markedsføring.

Centum i et nøtteskall

Centum formidler forbrukslån uten sikkerhet fra over 20 forskjellige långivere og banker. Du kan ta opp lån på mellom 5000 kr og 500 000 kr.

Tilbudet er tilgjnegelig for alle som har betalt skatt i Norge i minst de 3 siste årene. Du trenger bare å vise til en årsinntekt på 120 000 kr brutto. Tilbakebetalingstid varierer på mellom 1 og 15 år.

Ved å bruke Centum kan du innhente tilbud fra flere forskjellige konkurrende selskaper på en gang. Dette kan by på mange praktiske fordeler. Bare husk at det ikke frigjør deg fra plikten til å sette deg grundig inn i lånet du til syvende og sist tilbys!

Centum har satset tungt på kundeservice. Dette betyr at de nyter et viktig konkurransefortrinn. Er det noe du lurer på, er det bare å ringe Centum.