Forside » Omtaler av långivere » Bank Norwegian

Bank Norwegian

Koti-ikoni banknorwegian.no
Pluss og minus med Bank Norwegian
+ Meget velrennomert foretak + Brukervennlig app + Lån opptil 600 000 kr uten sikkerhet
- Kundeservice kun tilgjengelig på hverdager - Ingen rentefrie måneder - Etableringsgebyr på 950 kr på lån over 25 000 kr
Låneeksempel:
Gå til nettstedet »
(Åpnes i en ny fane)
Annonselenke
Långivere
Virksomhet: Norwegian Finans Holding ASA Opprinnelsesland: Norge Virksomheten startet opp: 2007

Bank Norwegian sine lånetyper

Hos Bank Norwegian kan du ta opp lån uten sikkerhet på mellom 5000 kr og 600 000 kr. Om ønskelig, kan du søke om lån til refinansiering eller kjøp av båt. Velger du ett av disse alternativene vil dine lånevilkår bli noe annerledes enn for et rent forbrukslån.

Tilbakebetalingstiden for et forbrukslån er på maksimalt 5 år. Et lån til refinansiering kan derimot betales tilbake i løpet av opptil 15 år. Den nominelle renten for alle lån hos Bank Norwegian er på mellom 7.99% og 19.99%. Hva slags rentesats du tilbys avhenger av din kredittverdighet.

Merk deg at lån på under 15 000 kr ikke belastes med et etableringsgebyr. Låner du mellom 15 000 kr og 24 999 kr er etableringsgebyret på 450 kr. Lån over 25 000 kr har et etableringsgebyr på 950 kr.

Lån til refinansiering har ingen etableringskostnader uavhengig av lånesum.

Alle lån belastes med termingebyr på 30 kr.

Man får ikke tilbud om rentefrie måneder som ny låntaker hos denne nettbanken. Derimot kan du søke om betalingsfrie måneder skulle du behøve dette siden. Du vil kun innvilges frimåneder hvis du er a jour med din tilbakebetaling.

Bank Norwegian i forhold til konkurrentene

Bank Norwegian er et veldig veletablert foretak. Her har vi med en nettbank som har holdt det gående i over 10 år å gjøre. Det i seg selv er et betryggende tegn. Det samme kan vi si om at banken jo deler merkevare med Norwegian Air Shuttle. Dette er så til de grader et solid foretak det er lett å stole på.

Rentesatser, vilkår og lånetyper skiller seg ikke voldsomt ut. Det er kanskje litt over snittet å kunne låne hele 600 000 kr uten sikkerhet. Det hører også med at selskapet byr på kredittkort, hvis du skulle være ute etter en mindre lånesum enn den nedre grensen på 5000 kr.

En aldersgrense på 23 år er ganske typisk, selv om noen selskaper låner penger til yngre forbrukere også. Du kan ikke ta opp lån hvis du har aktive inkassosaker. Selskapet vil ikke nekte deg å søke om du har betalingsanmerkninger fra foregående inkassooppgjør. Bare husk at det at du kan søke til tross for denne typen betalingsproblemer jo ikke nødvendigvis betyr at søknaden vil innvilges.

Et betydelig konkurransefortrinn som Bank Norwegian kan slå i bordet med er en veldig brukervennlig app. Den kan du laste ned på Apple- og Android-enheter, og bruke til alt det du trenger som kunde. Dette gjør din kundeopplevelse veldig praktisk og rettfrem.

Når det er sagt, vil nok en del låntakere anse det som en svakhet at bankens kundesenter har en relativt knapp åpningstid.

Sammenligning av gjennomsnittlige rentesatser. Merk at diagrammet ikke inneholder noen opplysninger om eventuelle tilleggskostnader.

Søknadsprosessen hos Bank Norwegian

Søknadsprosessen hos Bank Norwegian gjennomfører du enten via selskapets nettside eller direkte i appen. Prosedyren er uansett oversiktlig. Slik går du frem:

  1. Velg lånesum
  2. Spesifiser hvorvidt du skal refinansiere
  3. Fyll inn personopplysninger
  4. Last opp dokumentasjon som viser din inntekt
  5. Motta låneavtale
  6. Signer for lånet med BankID

Merk at for punkt 4, vil Bank Norwegian veilede deg om nøyaktig hva slags dokumentasjon som kreves, og hvordan du sender den til banken. Du skal også huske at mellom punkt 4 og 5 må du belage deg på en viss ventetid mens din søknad behandles. Det er jo heller ingen garanti for at du vil motta en låneavtale da ikke alle søknader innfris

Så snart du signerer for ditt lån med BankID vil pengene overføres. Unntaket er hvis du låner for å nedbetale eksisterende gjeld. Da går lånesummen rett til dine kreditorer.

Før du søker om lån hos Bank Norwegian kan du anvende deg av selskapets lånekalkulator. Der kan du veldig fort få et overslag over hvor mye du vil måtte betale over hvor lang tid for en så og så stor lånesum.

Dette kan være nyttig. Men vær klar over at det kun er snakk om et overslag. Den nøyaktige rentesatsen – og dermed lånets reelle kostnad – vil avhenge av dine personlige omstendigheter. Med andre ord vet du ikke akkurat hva slags lån du kan sikre deg før du mottar låneavtalen fra banken. Derfor er det veldig viktig å lese den svært nøye.

Gå til nettstedet
Annonselenke

Dette sier kundene om Bank Norwegian

Nedenfor finner du ekte erfaringer og vurderinger fra faktiske kunder. De har blitt samlet inn fra nettfora og andre kilder.

Anførselstegn Bank Norwegian har i praksis ingen …

«Bank Norwegian har i praksis ingen kundeservice. Jeg har sendt klage på en belastning og får ikke svar. Jeg har prøvd å ringe og er hele tida nr. 14 i kø uten å rykke framover. BN skal være en av Norges mest lønnsomme banker og har gitt eierne og investorene profitt i bøtter og spann, men de rett og slett dr**er i kundene sine».

Omdømme Thomas, Trustpilot

Anførselstegn Har kun gode opplevelser med Bank …

«Har kun gode opplevelser med Bank Norwegian, jeg er fullt ut tilfreds med dem og deres service».

Omdømme Lars, Trustpilot

Selskapsinfo Bank Norwegian

Dette foretaket viser sterk vekst, og har etablert seg som et av de ledende foretakene innenfor forbrukslån i Norge. Her til lands har Bank Norwegian holdt det gående helt siden 2007. De har også etablert seg i utlandet, og har nå i alt over 1,3 millioner kunder i hele Norden (Norge, Sverige, Danmark, Finland).

Bank Norwegian har på nyåret 2019 vært i medias søkelys. Det er det to årsaker til. For det først at banken nok en gang viser til stor vekst, både hva gjelder omsetning og profitt. For det andre at Bank Norwegian – i likhet med mange konkurrenter – har fått hard kritikk for å kreve høye renter.

Bank Norwegian i et nøtteskall

Bank Norwegian er en veletablert og solid nettbank. Lånene som tilbys er typiske for det du kan vente deg for en nettbank av denne typen. Ikke ekstra gunstige; ikke ekstra ugunstige. Et pluss er at du kan låne helt opptil 600 000 kr uten sikkerhet. Det er noe over snittet. Mange vil nok også sette pris på at du kan søke om lån selv om du har betalingsanmerkninger. Kun de som har aktive inkassosaker utelukkes.

Selskapet får pluss for en praktisk og grei app, samt det faktum at merkevaren er sterk. Samtidig hører det med at Bank Norwegian har korte åpningstider ved sitt kundesenter. Dette har ført til at banken har fått ry på seg for å ha under snittet god kundeservice.