Aconto

Koti-ikoni aconto.no
Fordeler og ulemper
+ Søk om lån i 15 banker på en gang + Lån opptil 500 000 kr uten sikkerhet + Refinansiering tilgjengelig
- Ingen lån under 20 000 kr - Ingen betalingsanmerkninger - Å bruke en låneagent fritar deg ikke fra å måtte sette deg grundig i lånevilkårene du godtar
Låneeksempel:
Gå til nettstedet »
(Åpnes i en ny fane)
Annonselenke
Långivere
Virksomhet: Hudya Group AS Opprinnelsesland: Norge Virksomheten startet opp: 1989

Disse lånene kan du ta opp via Aconto

Bare for å ha det sagt med en gang: Aconto er ikke en långiver. Du kan med andre ord ikke låne penger hos dette selskapet. Det Aconto derimot er, er en finansagent. Det vil si at selskapet kan hjelpe deg med å finne gunstige lån hos forskjellige banker.

Du kan søke om lån på mellom 20 000 kr og 500 000 kr via Aconto. Maksimal tilbakebetalingstid for forbrukslån er 5 år. For refinansieringslån er tilsvarende grense 15 år. Alle lån du kan finne via Aconto har minste tillatte tilbakebetalingstid på 1 år. Bare vær obs på at du når som helst kan innfri lån på under 50 000 kr uten kostnader.

Hva slags rente du vil måtte betale som kunde hos Aconto, vil selvsagt avhenge av banken du faktisk tar opp lån hos. Tilgjengelige rentesatser er på mellom 5,75% og 22,00%.

Du kan søke på lån via denne lånformidleren hvis du har fylt 18 år. Her skal du være oppmerksom på at det selvsagt ikke nødvendigvis betyr at så unge søkere faktisk vil godkjennes av bankene Aconto samarbeider med. Hvis du har betalingsanmerkninger, vil du ikke kunne søke om lån via denne formidleren.

Andre utgifter, som termingebyr og etableringskostnader, vil avhenge fra bank til bank. Det samme gjelder hvorvidt du vil kunne nyte godt av rentefrie måneder eller ei.

Aconto sammenlignet med konkurrentene

Det finnes etter hvert ganske så mange finansagenter som opererer innenfor dette markedssegmentet. I og med at du har så mange alternativer å velge blant, kan du tillate deg å være ganske kresen.

Ved å bruke Aconto som formidler, kan du søke om lån hos hele 15 forskjellige banker på en gang. Det er omkring snittet. Det finnes konkurrenter som har parternskap med flere långivere enn dette, men også dem som har langt færre samarbeidspartnere.

Hos Aconto vil du kunne søke om lån som favner ganske så vidt. Helt fra 20 000 kr til en halv million. Dette er omtrent standard. Det samme gjelder tilgengelige rentesatser. Årsaken til dette er jo at mange finansagenter tilbyr lån hos de samme bankene, som selvsagt har de samme vilkårene og rentene uavhengig av hvilken formidler du søker via.

En grei måte å skille finansagenter fra hverandre på er å sammenligne kundestøtten de byr på. Her kommer Aconto godt ut. Telefonlinjene er åpne hver dag mellom kl. 08:00 og 20:00. Dette er godt over snittet. Du kan også ta kontakt via epost. Et lite minus må Aconto tåle for at ikke nettsiden er mer informativ. Flere konkurrenter varter opp med masse nyttig informasjon, blant annet gode råd og vink om hvordan du kan bedre din privatøkonomi. Noe slikt finnes ikke her.

Sammenligning av gjennomsnittlige rentesatser. Merk at diagrammet ikke inneholder noen opplysninger om eventuelle tilleggskostnader.

Slik søker du om lån ved bruk av Aconto

Du søker om lån via siden til Aconto ved å fylle inn et skjema. Deretter søker Acontos kundebehandlere om lån hos selskapets partnere på dine vegne. Her har du en trinnvis presentasjon av hvordan prosessen fungerer:

  1. Velg hvor mye du ønsker å låne / hva slags løpetid du vil ha
  2. Fyll inn skjema med personlig informasjon
  3. Aconto vil hente inn tilbud fra relevante långivere
  4. Du velger det lånet som passer best for deg
  5. Skriv under på låneavtalen via BankID

På punkt 2 må du oppgi informasjon om din inntekt, utestående gjeld og boforhold. Også personnummeret ditt må du dele. Det gir bankene Aconto kontakter på dine vegne en sjanse til å utføre en finansundersøkelse for å bringe på det rene hvorvidt du har god betalingsevne eller ei.

På punkt 3 er det verdt å påpeke at hvis du søker om refinansiering vil Aconto hente inn tilbud fra 15 forskjellige banker. Søker du derimot om et forbrukslån vil selskapet samle tilbud fra 10 långivere.

Viktigst av alt, er det å understreke at du er nødt til å sette deg så grundig som mulig inn i låneavtalen før du godtar den. Bare fordi en finansagent har funnet et lån for deg, betyr ikke det at det vil være gunstig for deg. Selv om du går gjennom en formidler, er det like fullt du som er 100% ansvarlig for å forsikre deg om at du tar opp et lån som passer med din økonomiske situasjon.

Gå til nettstedet
Annonselenke

Dette sier kundene om Aconto

Nedenfor finner du ekte erfaringer og vurderinger fra faktiske kunder. De har blitt samlet inn fra nettfora og andre kilder.

Anførselstegn Rask og hjelpsom

Rask og hjelpsom. Jeg hadde alle papirer klar til innsending og fikk lånet utbetalt dagen etter jeg søkte.

Omdømme Arve Slettås, Trustpilot

Anførselstegn Rask og god kvalitetsservice

Jeg slet med å få et lite lån til å nedbetale forskuddet på den nye bilen min. Jeg brukte et par minutter på Aconto og fikk et lånetilbud samme dag. De fylte ut søknaden min automatisk og lånet var godkjent innen 24 timer. Tusen takk!

Omdømme Jørgen Torkildsen, Trustpilot

Aconto selskapsinfomasjon

Aconto ble i 2018 kjøpt av det norske investeringsselskapet Hudya. Hudya eier også Lendr AS som også opererer innenfor forbrukslånsbransjen.

Etter overtakelsen har Aconto blitt lansert både i det svenske og det danske markedet. Dette er selvsagt soleklare indikasjoner på hurtig vekst.

Hudya har en årlig omsetning på omentrent 190 millioner kroner. Selskapet har blitt anslått til å være verdt om lag 250 millioner.

Når Aconto i løpet av de siste årene har vært i medias søkelys har det stort sett vært i anledning utvidelsen til våre naboland. I 2017 var i tillegg selskapet i overskriftene for å motsette seg regjeringens nye regler for markedsføring av forbrukslån. Motstanden fra Aconto til tross ble de nye reglene allikevel innført.

Aconto i et nøtteskall

Aconto er en veletablert, norsk finansagent. Her kan du søke om lån hos opptil 15 forskjellige banker på en gang. Du kan velge mellom refinansiering eller forbrukslån.

Du kan ta opp lån verdt mellom 20 000 kr og 500 000 kr. Rentesatsen du tilbys vil avhenge av mange faktorer. Den laveste tilgjengelige renten er på 5,7%, og den høyeste 22%.

Aconto har operert i det norske markedet siden 1989. Det vil si at du her har med en aktør med 30 års fartstid å gjøre. Dette kan selvsagt anses som tillitsvekkende.

Det samme kan vi si om at du kan ta kontakt med Aconto på telefonen hver dag mellom kl. 08:00 og 20:00. Derimot er vi mindre imponerte over selskapets nettside som ikke er like brukervennlig og innholdsrik som tilsvarende tilbud hos enkelte av konkurrentene.